20/7/21

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εκλογών των ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Σάμου

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, νέα και νέε,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχτηκε από τις πρόσφατες εκλογές του σωματείου μας που έγιναν στις 26, 28, 30/06 και 02/07 σε Ικαρία και Σάμο, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν, σε όλα τα νέα μέλη, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στα νησιά μας καλώντας τους σε συμμετοχή, σε οργάνωση και αγώνα.

Οι δεκάδες νέες εγγραφές, η σημαντική αύξηση συμμετοχής στις εκλογές (24%), η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που είναι στη διοίκηση του σωματείου εδώ και δεκαετίες, δείχνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια στην αγωνιστική γραμμή πάλης που έχει χαράξει το σωματείο, σε πρωτοπόρους αγωνιστές και συναδέλφους που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ και ήταν υποψήφιοι με την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα η οποία έλαβε ποσοστό 93% έναντι 7% της Ταξικής Πορείας, 7 έδρες στο ΔΣ, 2 στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων από 1 στο παρελθόν και 5 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Σάμου από 4.  

Στο νέο ΔΣ αναδείχτηκαν 2 γυναίκες (28%) και 4 νέα μέλη (ανανέωση κατά 57%) με σύνθεση:  Πρόεδρος: Μάριος Βαλωμένος, Αντιπρόεδρος: Γεωργία Φτυνογιάννη, Γεν. Γραμματέας: Μανώλης Τσακουμάκης, Αναπλ. Γραμματέας: Γιάννης Μούρτζης,  Ταμίας: Νανά Νικολάου και μέλη: Νίκος Γκέβρος και Ξενοφών Κόχιλας.

Η ζοφερή κατάσταση εξαιτίας της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και εργοδοσία, ιδιαίτερα λόγω της νέας οικονομικής κρίσης που επιταχύνθηκε με αφορμή την πανδημία, αναδεικνύει τη σημασία δυναμώματος του Συνδικάτου μας ώστε να γίνει ακόμα πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Απαιτεί οργανωμένο και μαζικό αγώνα για να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά, ικανοποιητικούς μισθούς, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα, υγεία. Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Απαιτεί να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλο με τη σταθερή μας συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις δράσεις του σωματείου μας για,

  • Να μην είμαστε μόνοι μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους τόπους δουλειάς,
  • Να μαθαίνουμε τα δικαιώματά μας και να μη μας κοροϊδεύουν οι εργοδότες,
  • Να διεκδικούμε με τους άλλους συναδέλφους ότι έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας.

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με περιοδείες στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των συναδέλφων και οργάνωση του αγώνα.

  •  Για να μην γίνει πράξη ο νόμος έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που σε πάνω από τα μισά άρθρα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και καταργεί το 8ωρο, φέρνει 10ωρη και 12ωρη δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες, μειώνει το εισόδημα, καταργεί την Κυριακή αργία για ακόμη περισσότερες ειδικότητες, χτυπάει την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Για να μην περάσει το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση που ετοιμάζουν εν μέσω καλοκαιριού, με στόχο την κερδοφορία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Για υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων

Μόνο με την οργανωμένη πάλη και παρέμβαση έχουμε αποτελέσματα.

Σωτήρες δεν υπάρχουν! Η συλλογική δράση και η διεκδίκηση φέρνουν τα αποτελέσματα!


Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο και για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται σε αυτό.

Τηλ. επικοινωνίας: 22730-27561, 6975-328979 (Μάριος), 6977-175256 (Μανώλης)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ