1/7/21

Συνεχίζονται οι εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου και αύριο Παρασκευή 3 μ.μ. - 10 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

 

Στις εκλογές του Σωματείου μας

 Ψηφίζουμε για να αποτελέσει ακόμα πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας !

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, νέα και νέε,

 

που εργάζεσαι στο εμπόριο, σε σούπερ μάρκετ, σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, σε γραφείο, λογιστήριο, εταιρείες μεταφορών, κούριερ και φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Για να μπορούμε να οργανώνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για αυξήσεις στο μισθό και υπογραφή ΣΣΕ, για τα ωράρια και το 5νθήμερο, την ασφάλιση, την υγεία και τη σύνταξη, για συνδικαλιστικά δικαιώματα! Για την ίδια μας τη ζωή!

 

Ψηφίζουμε για να δυναμώσει η συλλογική δράση και διεκδίκηση!

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, διαχωρισμένους, να μην σηκώνουμε κεφάλι, για να μας έχουν του χεριού τους και να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο, εμείς στέλνουμε μήνυμα και με την ψήφο ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Άλλωστε αυτό είναι που ανησυχεί τα αφεντικά. Φοβούνται την οργανωμένη πάλη, για να υπερασπιστούμε όλα όσα καταχτήθηκαν και να περάσουμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής. Τα δικά μας συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τα δικά τους κέρδη. Γι’ αυτό και επιδιώκουν με νόμους και καταστολή να μας υποτάξουν. Δεν θα τα καταφέρουν, γινόμαστε όλοι μια γροθιά με το Συνδικάτο μας.

Το σωματείο μας σταθερά όλα αυτά τα χρόνια ήταν μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς της Σάμου. Πραγματοποίησε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, διαμόρφωσε τις διεκδικήσεις του κλάδου μας ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες της πανδημίας και του σεισμού στη Σάμο, που δεκάδες συνάδελφοι έμειναν χωρίς δουλειά.

Στήριξε  συναδέλφους στην Επιθεώρηση Εργασίας, έκανε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, πάλεψε μαζί με τα ταξικά σωματεία του νησιού μας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου αλλά και τους συλλόγους γυναικών για την υγεία μας και την στελέχωση των δομών υγείας με προσωπικό (όπως παιδιάτρων και άλλων ειδικοτήτων σε νοσοκομείο και κέντρα υγείας). Πάλεψε για μόνιμες προσλήψεις συναδέλφων συμβασιούχων και με ελαστικές μορφές απασχόλησης όπως οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο. Κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε αεροδρόμιο και άλλους χώρους που είχε σαν αποτέλεσμα 2 θανάτους συναδέλφων.  Ενημέρωνε σταθερά για τα δικαιώματά μας που σχετίζονται με τα επιδόματα, τα δώρα κλπ.

Οργάνωσε την αλληλεγγύη κάνοντας κάλεσμα για να μαζευτούν τρόφιμα τόσο για συναδέλφους που έχουν ανάγκη, τόσο στη Σάμο όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό που επλήγησαν από το σεισμό (πχ Αλβανία).

Εξέφρασε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες διοργανώνοντας και με άλλα σωματεία την απεργία της 7ης Φλεβάρη 2019 και μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα hotspot και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, καθώς και συναυλία στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας.

Οργάνωσε τη μεγάλη μάχη των εργαζομένων με τις απεργίες στις 6 Μάη και στις 10 16 Ιούνη με μεγάλη συμμετοχή στο νησί και πανελλαδικά ενάντια στο νόμο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, μειώνει το εισόδημά μας, χτυπάει την Κυριακή Αργία, την απεργία και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και πάνω από τα μισά άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη στάση της ξεπουλημένης ηγεσίας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ που ως αυθεντικοί  εκφραστές των εργοδοτών όχι μόνο δεν οργάνωσαν τη μάχη υπεράσπισης και διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά αντίθετα οργάνωσαν νόθα συνέδρια για να ξαναμοιράσουν τις βρώμικες καρέκλες τους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα ακόμα περισσότερο έχουμε ανάγκη να δυναμώσουμε και με την ψήφο μας, το σωματείο μας για να σταθούμε απέναντι σε όσους και με τη βούλα πια θα θελήσουν να εφαρμόσουν το νόμο. Να μας επιβάλλουν να δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα, να δουλεύουμε τις Κυριακές, να μην έχουμε δικαίωμα στη διεκδίκηση και την απεργία, να μας γυρίσουν σε συνθήκες δουλειάς των παππούδων μας!

Εμείς λέμε ότι δε θα ανεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα. Να έχουμε το αφεντικό να μας ορίζει κυριολεκτικά τη ζωή μας, τον ελεύθερό μας χρόνο. Δεν ζούμε για να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ αλλά δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σε αυτόν τον αγώνα βάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας και την ενότητα των συναδέλφων μας! Κόντρα σε παρατάξεις (ανύπαρκτες μάλιστα μέχρι σήμερα) νεροκουβαλητές του συστήματος που έχοντας το ψέμα κανόνα τους, ρίχνουν λάσπη στη Διοίκηση του Σωματείου και το ΠΑΜΕ και σπέρνουν την ηττοπάθεια. Ενώ ταυτόχρονα (ΣΥΝ)πορεύονται στην τελική με αυτούς που ψήφισαν τα μισά άρθρα του νόμου που καταργεί τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι του νησιού έχουν πείρα και μέσα από αυτή μπορούν να κρίνουν και να οδηγήσουν το σωματείο με νέα ορμή σε νέους αγώνες.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

ü για να μην είσαι μόνος μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους τόπους δουλειάς,

ü για να μάθεις τα δικαιώματά σου και να μη σε κοροϊδεύουν οι εργοδότες,

ü για να διεκδικήσεις με τους άλλους συναδέλφους ότι έχεις ανάγκη εσύ και η οικογένειά σου.

 

 

Μην περιμένεις σωτήρες, ανάλαβε ΤΩΡΑ δράση!

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Πάρε μέρος στις εκλογές! Πάρε μέρος στη ζωή και τη δράση του!

 

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Το χρωστάμε σε εμάς, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας!