16/7/21

Δήλωση της Προέδρου του Ε.Κ. Σάμου για τη φωτιά στην ιστοσελίδα alt.grΑυτή τη στιγμή η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί μας, καταστρέφοντας μια πανέμορφη περιοχή. Είμαστε δίπλα στους πυροσβέστες,  τους εθελοντές, τους κατοίκους που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φάνηκαν τα κενά τόσο σε πυροσβεστικά μέσα (υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής, ελλιπή μέσα κατάσβεσης κλπ), όσο και σε μέτρα πρόληψης της φωτιάς. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης πίστωσε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια!

Επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική της ενίσχυσης του κεφαλαίου που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις βρίσκει χρήματα για να δίνει στους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ αποδεικνύεται “τσιγκούνα” όταν πρόκειται για τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Το ΕΚ Σάμου θα σταθεί στο πλευρό του λαού και την επόμενη μέρα, έτσι ώστε πάνω στα αποκαΐδια να μην βρουν ευκαιρία εκμετάλλευσης τα διάφορα κοράκια, που θρέφει η πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης.

Καλούμε τα μέλη των σωματείων του ΕΚ Σάμου να στηρίξουν όπως μπορούν και ακολουθώντας τις οδηγίες ειδικών να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αλλά και να είναι έτοιμα για δράση, έτσι ώστε να αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η καταστροφή στο περιβάλλον.

Βάσω Βρυνιώτη

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σάμου

https://www.alt.gr/pyrkagia-sti-samo-dilosi-tis-vasos-vry/