16/7/21

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Σάμου: Ανακοίνωση - Κάλεσμα

 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί σήμερα 16/7/2021 και ώρα 11:30 π.μ  στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία για την κατάσταση, που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας εδώ και χρόνια και να υποδεχτούμε τον Υπουργό Υγείας.

Όλοι εμείς  εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης, επικίνδυνες και ανθυγιεινές, εκτεθειμένοι   σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες  κινδύνου, με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, με on call εφημερίες και με εκατοντάδες ημέρες αδείας και ρεπό που μας οφείλει η Υπηρεσία λόγω μεγάλης υποστελέχωσης που υπάρχει.

Παρόλο τις προσλήψεις που έχουν γίνει, ο αριθμός των υπηρετούντων στο Νοσοκομείο είναι ο ίδιος με την περασμένη περίοδο πριν την πανδημία. Όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις Κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, δεν τα πιστεύει άλλο κανείς. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε τίποτα άλλο από κανέναν. Όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από το Σύλλογο μας, πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση, που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο

Απαιτούμε:

1)Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

2)Να χρηματοδοτηθεί τώρα επαρκώς και σύμφωνα με τις ανάγκες το Νοσοκομείο της Σάμου

2)Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

3)Να χορηγηθούν τώρα όλες οι ωφελούμενες άδειες και τα ρεπό στους εργαζομένους.

4)Να προμηθευτεί τώρα  το Νοσοκομείο όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

5)Ένταξη τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

6)Άμεση πρόσληψη Γιατρού Εργασίας, όχι στον διχασμό των εργαζομένων και στις απειλές για εξαναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών και απολύσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου