1/7/21

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ (ΕΤΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ: Για τις ελλείψεις προσωπικού σε Ικαρία και Φούρνους
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Σάμου Προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ Ικαρίας.

Διεύθυνση Περιφέρειας Νήσων ΔΕΔΔΗΕ

Διεύθυνση Ανάπτυξης & Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Κοινοπ:: 

 Ε.ΤΕ. ΔΕΗ-Κ.Η.Ε (υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου) ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου)

Δήμος Ικαρίας (υπόψη Δημάρχου κ’ Δημοτικού Συμβουλίου) 

Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου


Επανερχόμαστε ξανά, έπειτα από το έγγραφό μας (αρ.πρ.6, ημερομην.:19/11/20) προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στο οποίο ζητούσαμε συγκεκριμένα μέτρα για στελέχωση μόνιμου τεχνικού προσωπικού στην Ικαρία και τους Φούρνους, το οποίο ουδέποτε απαντήθηκε. Στο ίδιο έγγραφο είχαμε αναλύσει λεπτομερώς τους κινδύνους τόσο των εργαζομένων όσο και των εγκαταστάσεων των δικτύων των νησιών αλλά και τη μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.


Διαπιστώνουμε ότι η απαξίωση του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Αγ.Κηρύκου  και  των Υποπρακτορείων Ευδήλου και Φούρνων συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα: μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ (αρ. 2/2021) για πλήρωση 664 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Στην προκήρυξη αυτή ΔΕΝ προβλέπεται καμία πρόσληψη για τα νησιά Ικαρίας και Φούρνων. Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα γιατί αυτός ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων περιοχών. Μήπως δεν έγιναν κατανοητοί οι λόγοι που ζητάμε επανειλημμένα και επιτακτικά μόνιμο τεχνικό προσωπικό ; Μήπως δεν έγινε κατανοητό ότι με δεδομένη την κατάσταση του μεγάλου μήκους του δικτύου τάσης στην Ικαρία, του άσχημου οδικού της δικτύου και των μεγάλων αποστάσεων που έχουν να καλύψουν οι εναπομείναντες τεχνικοί, η κάθε βλάβη και διακοπή που θα προκύπτει είτε λόγω καιρού, είτε εργασιών θα καθυστερεί πάρα πολλές ώρες η αποκατάστασή τους ;


Καθιστώντας υπεύθυνη τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ (Περιφέρεια, Περιοχή Σάμου) για οποιαδήποτε ανωμαλία προκύψει από την έλλειψη προσωπικού στα Υ/Π των νησιών, που θα αφορά είτε την ασφάλεια των εργαζομένων είτε την ταλαιπωρία των καταναλωτών απαιτούμε:


Τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στις αναγκαίες ειδικότητες όλες οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην Ικαρία και τους Φούρνους. Συγκεκριμένα τουλάχιστον τρεις (3) τεχνικοί στον Εύδηλο, ένας (1) στον Άγιο Κήρυκο, ένας (1) στους Φούρνους. Βγάλτε τώρα συμπληρωματική προκήρυξη γι αυτές τις περιοχές.

 

Τ.Δ.Ε. Σάμου- Ικαρίας της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ