17/8/21

Το ΕΚΣ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης που αυτή την στιγμή έχουν ανάγκη οι πληγέντες των τεράστιων καταστροφών που βιώνει η χώρα και ο λαός από τις πυρκαγιές.

Επιπλέον, συμπληρώνεται ένας μήνας από την πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Σάμου, όπου για άλλη μια φορά πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι είχαν δώσει τη δική τους μάχη για να διασώσουν τα δάση μας, καλλιέργειες, κατοικίες και ζωντανά. Κόντρα στα επιχειρήματα της κυβέρνησης για «ακραία καιρικά φαινόμενα» και για «κλιματική αλλαγή» που αξιοποιεί και τότε και τώρα για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της, το Εργατικό Κέντρο Σάμου είχε επισημάνει τα κενά τόσο σε πυροσβεστικά μέσα (υποστελεχωμένες υπηρεσίες της πυροσβεστικής, ελλιπή μέσα κατάσβεσης κλπ) όσο και σε μέτρα πρόληψης της φωτιάς.

Παράλληλα, είχε σημειωθεί ότι ενώ τα Δασαρχεία όλης της χώρας ζητούσαν φέτος για αντιπυρική θωράκιση 17.7 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση της ΝΔ πίστωσε μόλις 1.7 εκατομμύρια ευρώ και την προηγούμενη χρονιά μόλις 4.5 εκατομμύρια!!!

Αυτά τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους και οδηγούν στην εκτίμηση ότι το έγκλημα είναι οργανωμένο αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις αφήνουν απροστάτευτο το λαό, τη ζωή και την περιουσία του με ελάχιστους ηρωϊκούς πυροσβέστες και εθελοντές να παλεύουν με αυτοθυσία, χωρίς επαρκή και σύγχρονα μέσα και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. Ενώ αποδεικνύεται καθημερινά ότι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη είτε μαύρη είτε πράσινη είναι η κύρια υπεύθυνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος αφού στις «στάχτες» του πλουτίζουν επιχειρηματικοί όμιλοι.

 Όμως τα εγκλήματα όπως στις φωτιές της Αττικής, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, της Σάμου, οι σεισμοί στο νησί μας και αλλού, οι πλημμύρες στη Μάνδρα κλπ δεν πρέπει να παραγράφονται – δεν πρέπει να γίνονται κανονικότητα!

Η δίκαιη οργή να γίνει αγώνας διεκδίκησης για τους πληγέντες για την άμεση κάλυψη των αναγκών τους.

Την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Σάμου απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία, συλλόγους και φορείς ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, με σημεία συγκέντρωσης στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο Σάμου, Σμύρνης 2 – τηλ 2273027561 και 6986293958 και ώρες 10.00-15.00) αλλά και στο Καρλόβασι (Παράρτημα Εργατικού Κέντρου, Γοργύρας, τηλ 6945342108 – 6972764106 και ώρες κατόπιν συνεννόησης) μέχρι και την Τρίτη 24/08.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ανάγκες για ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρεβίθια, αλεύρι, κράκερς, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν, κονσέρβες, αντισηπτικά, μωρομάντηλα, χαρτικά, είδη καθαριότητας (υγρά μαντηλάκια, μάσκες), βρεφικά είδη (πάνες, γάλα κλπ)

 

Η Διοίκηση