17/9/21

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας: Η κακή κάτασταση στο ΔΕΔΔΗΕ Ικαρίας-Φούρνων συνεχίζεται...

 


ΘΕΜΑ:   Η ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

 Αρ. πρωτ.  8                                                                                                                             16/9/2021

 

ΠΡΟΣ:  Διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Σάμου              

             Διεύθυνση Περιφέρειας Νήσων ΔΕΔΔΗΕ

             Διεύθυνση Ανάπτυξης & Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ

Κοινοπ:    Ε.ΤΕ. ΔΕΗ-Κ.Η.Ε (υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου)

                 ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου)

                 Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου

  

    Σε συνέχεια των προηγούμενων εγγράφων μας (αρ.πρωτ. 6/19-11-20 και αρ.πρωτ.7/21-6-21) προς την τοπική και κεντρική διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, είχαμε αναπτύξει λεπτομερώς την κατάσταση η οποία επικρατεί σε όλες τις υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ Ικαρίας και Φούρνων, η οποία μόνο με μελανά χρώματα μπορεί να περιγραφτεί.    

   Τονίσαμε την τεράστια έλλειψη προσωπικού η οποία δεν μπορεί να καλύπτεται εσαεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το μεγάλος εύρος εργασίας που έχουν να διεκπεραιώσουν οι εναπομείναντες τεχνικοί, το κίνδυνο εργασιακού ατυχήματος να παραμονεύει συνεχώς, αλλά και τη μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, εξαιτίας αυτών των ελλείψεων.

   Η υπερεντατικοποίηση της εργασίας έχει επιπλέον και το κακό αποτέλεσμα της προστριβής μεταξύ των υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ, με πρόσφατο αποκορύφωμα την χειροδικία προϊσταμένου του ΔΕΔΔΗΕ Ικαρίας σε υφιστάμενο τεχνικό, ενέργεια ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα.

   Ερωτάται ξανά η Διοίκηση :

 Τι άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε να γίνουν πράξη όλα τα αιτήματα που θέσαμε στα δυο προηγούμενα έγγραφα μας, με σκοπό την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ στα νησιά μας και την αποφυγή εργασιακού κινδύνου των συναδέλφων μας τεχνικών.

 

 

Συνημμένα:

1. έγγραφο αρ.πρωτ.6/19-11-20

2. έγγραφο αρ.πρωτ. 7/21-6-21

 

 

Η ΤΔΕ της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας