9/9/21

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ: όλοι στη Συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου και του ΕΚΣ



Όλοι στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου

Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ


Όλοι στις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και φορέων στην Ικαρία την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη στο Χριστό Ραχών (γήπεδο μπάσκετ),ώρα 8 μ.μ. &

 Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη στον Εύδηλο (πλατεία),ώρα 8 μ.μ.

 

Η Ε.Γ του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό, τα σωματεία και τους φορείς των νησιών μας στις συγκεντρώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου στη Σάμο και το Εργατικό Κέντρο Σάμου με σωματεία και φορείς στην Ικαρία, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και κόντρα στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων με αφορμή την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ο μαζικός και καθολικός εμβολιασμός είναι όπλο και δικαίωμα απέναντι στην πανδημία και όχι μέσο εκβιασμού, διχασμού και επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Βρήκαν ευκαιρία να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα τόσο των υγειονομικών, όσο και άλλων κλάδων, προχωρώντας ουσιαστικά σε απολύσεις, ενώ όχι απλά δεν περισσεύει κανείς, αλλά ακόμη και όσοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δε φτάνουν! Ταυτόχρονα, έχουν κάνει τα μέτρα λάστιχο, ανάλογα τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Τα σχολεία άνοιξαν για τους εκπαιδευτικούς και στις 13/9 για τους μαθητές και αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, προχώρησαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμα και σε μείωση των καθαριστριών που έτσι κι αλλιώς ήταν λίγες και δεν επαρκούσαν.

Το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα στήριξης, προσλήψεις και επαρκή εξοπλισμό. Χρειάζεται, επίσης, επιστημονική, υπεύθυνη ενημέρωση αναφορικά με τα εμβόλια και τη χρησιμότητά τους.

Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη!

Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και οι ίδιοι είναι που υποχρεούνται να αποφασίσουν την κάλυψη όλων των αναγκών και τη λήψη μέτρων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των υγειονομικών και απαιτούμε:

Ø Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων και πλήρης εξοπλισμός των μονάδων υγείας.

Ø Να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοι που βγήκαν σε αναστολή! Να καταργηθούν οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων και στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Ø Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ παντού και σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Ø Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Ενημέρωση και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Ø Δωρεάν προληπτικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

Ø Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Ø Μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία