11/9/21

Όχι στα στρατόπεδα φυλακές- Κινητοποίηση Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 10:00 π.μ. στο ΚΥΤ Ζερβού

 


Να κλείσει τώρα το νέο κολαστήριο στη Σάμο!

Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση

το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη και ώρα 10:00 π.μ. στο νέο ΚΥΤ Ζερβού

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σταθερό στη θέση του για κανένα κέντρο φυλακή στο νησί και στα νησιά του Αιγαίου, καλεί όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, το λαό του νησιού μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο νέο κολαστήριο του οποίου τα εγκαίνια με προκλητικό τρόπο θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πρόθυμοι τοπικοί άρχοντες στου Ζερβού. Έτσι υπολογίζουν τη διακηρυγμένη αντίθεση του σαμιώτικου λαού στα κέντρα – φυλακές, που εκφράστηκε μέσα από μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις! Τη γράφουν στα παλιά του τα παπούτσια!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!

 

Οι δημοτικοί, περιφερειακοί και τοπικοί, έμμεσοι ή άμεσοι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής, άξιοι συνεχιστές της πολιτικής που χάραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξαν εύσχημα το παιχνίδι «δε θέλουμε ΚΥΤ στο κέντρο της πόλης αλλά οπουδήποτε αλλού». Έχουν ευθύνη για τον εγκλεισμό χιλιάδων ξεριζωμένων και κατατρεγμένων ψυχών. Η πολιτική τους, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με αυτή της ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας και στη χώρα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και οξύνει τα προβλήματα ειδικά των νησιωτών.

 

Το νέο έγκλημα στο Αφγανιστάν και οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας, ΕΕ για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς, φέρνει νέο αιματοκύλισμα λαών. Διογκώνει τις προσφυγικές ροές, κάνοντας απολύτως φανερό πλέον πώς σχεδιάζουν το μέλλον των λαών. Ο ρόλος που θα παίξουν τα κέντρα-φυλακές ανά τον κόσμο άρα και το μεγαθήριο που έχτισαν στου Ζερβού είναι αφενός για να ανοιγοκλείνουν την κάνουλα για φτηνό εργατικό δυναμικό, αφετέρου για να εργαλειοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες στο γεωπολιτικό τους παζάρι.

 

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που θα αποφασιστούν και στη συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα στις 17-19/09, είναι επικίνδυνη τόσο για το λαό μας όσο και για τους λαούς της περιοχής. Θα φέρει νέους νεκρούς και χιλιάδες νέους ξεριζωμένους!

 

Να μην επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας το νέο Γκουαντάναμο της Ευρώπης. Κανείς να μην αποδεχτεί η περιοχή Ζερβού και η Σάμος να αποτελέσει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων. Κανείς να μην κλείσει τα μάτια στο έγκλημα που εγκαινιάζουν το Σάββατο 18/9. Στη συνείδηση του Σαμιακού λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων η πολιτική και οι πρακτικές τους είναι καταδικασμένες!

 

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια κυβέρνησης και Ε.Ε. Απαιτούμε:

·       Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει  το στρατόπεδο συγκέντρωσης  στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

·       Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

·       Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

 

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ., 

μέρα εγκαινίων του νέου ΚΥΤ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ