24/9/21

Νικητές οι εργαζόμενοι στην e-food! Όλοι τώρα να γραφτούν στα συνδικάτα τους!

 Σάμος, 24/09/2021

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει τον σπουδαίο και δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της e-food  πανελλαδικά για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων! Οι μεγαλειώδεις απεργιακές μοτοπορείες σε όλη την Ελλάδα κατάφεραν η εταιρεία να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου και να λήξει τη συνεργασία με το δουλεμπορικό γραφείο της MANPOWER GROUP! Αγώνας που σήμερα δυναμώνει με την πανελλαδική απεργία 24/09 στον κλάδο της εστίασης!

Ο νέος αντεργατικός νόμος της ΝΔ, που στήριξε κατά πλειοψηφία των άρθρων και η «αντι»πολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αποτελεί κόλαφο κατά των διανομέων και των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Τους μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους διατηρώντας όλες τις υποχρεώσεις των εργαζομένων ενώ  τους αφαιρεί όλα τα δικαιώματα (επιδόματα, δώρα, άδειες, νυχτερινές προσαυξήσεις), αφού τους ζητάει να δουλεύουν με το κομμάτι ως freelancers.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο σύνθημά τους «Είμαστε εργάτες, όχι «συνεργάτες»» και στηρίζουμε τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα! Με τη μαζική και αποφασιστική πάλη ο νόμος Χατζιδάκη θα μείνει στα χαρτιά!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στον επισιτισμό (σερβιτόρους, λαντζέρηδες, μάγειρες, διανομείς κλπ) να οργανωθούν ΤΩΡΑ στα σωματεία τους σε Σάμο και Ικαρία για να μη μείνει κανένας απροστάτευτος. Οργανωμένα να παλέψουν για δουλειά και ζωή με δικιαώματα και χωρίς φόβο να απευθύνονται σε αυτά.

 Η Διοίκηση