23/9/21

Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου: Πρόσκληση σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, 1/10 και ώρα 18.00

       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 - 83100 ΣΑΜΟΣ

 ΤΗΛ. 22730 27561 # ΦΑΞ: 22730 28440 

# e-mail: somsyntsamou@gmail.com


Σάμος 20/9/2021


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη  περίοδο της κρίσης μας τσάκισαν τα δικαιώματα, τώρα στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης ξαναβάζουν χέρι στα δικαιώματά μας. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν, χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων και των εργαζομένων.    

Καταργούν δικαιώματα στην εργασία, τα ωράρια, την κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές παλιών και νέων συνταξιούχων, θα περικοπούν ή θα καταργηθούν. 

Τώρα έχουμε και τις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, που θα ροκανίσουν κι άλλο τις συντάξεις μας. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει γιατί έχουμε ελεύθερη (ασύδοτη) αγορά. Μόνο μισθούς και συντάξεις πετσοκόβει με κάθε ευκαιρία. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μας έλεγαν ότι θα φέρει φτηνό ρεύμα. Αντίθετα έφερε σκοτάδι.

Ζητάμε πίσω τα κλεμμένα. Ζητάμε πίσω όλα όσα χάρισαν στους τραπεζίτες και όσα έπαιξαν στο τζόγο του χρηματιστηρίου. Ζητάμε πίσω την αξιοπρέπειά μας!

 

Πάρτε όλοι μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  1  Οκτώβρη 2021

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ώρα 18.00΄- 19.00΄  ΕΚΛΟΓΕΣ  ώρα 19.00΄- 21.00΄

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

 ΘΕΜΑΤΑ:

1.   Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός – πρόγραμμα δράσης.

2.   Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

3.  Εκλογές για Διοίκηση και αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία.

 

Αιτήσεις υποψηφιότητας θα κατατίθενται στο ΔΣ μέχρι την Παρασκευή 1/10/2021 στις 6.00 το απόγευμα πριν ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση.

Ψηφίζουμε με Αστυνομική Ταυτότητα.

 

Η Διοίκηση