8/10/21

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Πανεκπαιδευτική Απεργία Δευτέρα 11 Οκτώβρη Συγκέντρωση ΕΛΜΕ & Συλλόγου Δ/Ν Σάμου 11.30 – Πλατεία Καρλοβάσου


                                                                                                                             

Σάμος, 07-10-2021


Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην  επίθεση που χτυπά  εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στα σχολεία. Που, χωρίς φόβο, δίνουν μάχη απέναντι σε κυβερνητικές απειλές, αυταρχισμούς και καταστολή. Δηλώνουμε τη στήριξή μας και καλούμε σε συμμετοχή στην 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία και στη συκγέντρωση στις 11 Οκτώβρη. 

Εκπαιδευτικοί,  μαθητές,  γονείς,  φοιτητές,  να  μη  λείψει  κανείς! Καλούμε  τα  σωματεία  των εκπαιδευτικών να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας και με Γ.Σ. να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα της δράσης τους.

Η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, ασχέτως απόφασης, είανι ήττα της κυβέρνησης και νίκη της ανυποχώρητης στάσης των χιλιάδων εκπαιδευτικών. Ζητούμενο αποτελεί η διατήρηση της μαζικότητας του αγώνα μέχρι την τελική νίκη!  Τόσο η προσφυγή,  όσο κι η απόφαση του Δικαστηρίου βασίζονται στον αντεργατικό απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, που θέλει τα σωματεία ουσιαστικά ανύπαρκτα και τους εργαζόμενους να μη σηκώνουν κεφάλι. Ο αυταρχισμός, μάλιστα, του ΥΠΑΙΘ δεν έχει πάτο, καθώς την Πέμπτη 7/10 κατέθεσε έφεση – πρόκληση  για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση που κρίνει  παράνομη την απεργία – αποχή και εκδικάζεται τη μέρα που ο κλάδος απεργεί!

Με την περιβόητη "αξιολόγηση", η κυβέρνηση λέει ότι στοχεύει στην... αναβάθμιση του σχολείου. 'Ομως ένα είναι σίγουρο: Καμία αναβάθμιση δε θα έρθει, αντίθετα θα έρθει μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων και κατηγοριοποίησή τους, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών να αποτελέσουν φτηνή εργατική δύναμη, κατ' εντολή των επιχειρηματικών ομίλων. 

Αναβάθμιση, όμως, σημαίνει σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, πλήρης υλικοτεχνικός εξοπλισμός, επιστημονικό περιεχόμενο μαθημάτων και όχι σκόρπιες δεξιότητες, σύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία για όλα τα παιδιά. Επίσης εκπαιδευτικούς και ειδικό προσωπικό με μόνιμη, σταθερή δουλειά και σ' όλα τα σχολεία κ.α. Τι απ’ όλα αυτά έκανε αυτή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις;;

Επίσης, ενώ η πανδημία θερίζει, η κυβέρνηση έβγαλε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, αντί να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με κλιμάκια ΕΟΔΥ σε συγκροτήματα σχολείων, να πραγματοποιεί δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ούτε ένα μέτρο δεν πήραν για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που άφησε η τηλεκπαίδευση, σα να μην έγινε ποτέ τίποτα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Στις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, απαντούν με ξύλο και χημικά! Χτυπούν με τα ΜΑΤ απροκάλυπτα εκπαιδευτικούς στην Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ κάνουν πλάτες στους φασίστες μέσα στα σχολεία, όπως έγινε στη Σταυρούπουλη Θεσσαλονίκης!

Μαζικά και οργανωμένα με τα σωματεία μας απαιτούμε:

1.      Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

2.      Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

3.      Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων.

4.      Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.

5.      Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


Για την Εκτελεστική Γραμματεία


Ο πρόεδρος                                                           Ο γραμματέας


Σταμάτης Φιλιππής                                              Μανώλης Παχυμανώλης