11/10/21

Σωματεία Ικαρίας: Στάση εργασίας στις 13/10 για την υγεία και στηριξη της κινητοποιησης των εργαζομένων στην υγεία

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ

 

 Είναι πλέον κοινοτυπία να περιγράφουμε μια κατάσταση στον χώρο της Υγείας, για τα νησιά μας, που επαναλαμβάνεται αρκετά χρόνια τώρα και χειροτερεύει διαρκώς.  Ξέρουμε ότι δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε συγκυριακό. Ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες των αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της Υγείας που συστηματικά έχουν προωθηθεί από όλες τις προηγούμενες και τωρινή κυβέρνηση.

Αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την εξέλιξη.

 Συναισθανόμενοι την έκταση του προβλήματος της υποβάθμισης των δομών υγειάς των νησιών μας και τις συνέπειες του για την κοινωνία, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια των εργαζόμενων στην υγεία και των συνδικάτων του Νησιού.

Τα  σωματεία μας για μια ακόμα φορά ενώνουν  τη φωνή τους, με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία συνολικά, διεκδικώντας -με βάση το πλαίσιο που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε - μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας. Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, ιεραρχώντας ως αιτήματα προς άμεση ικανοποίηση,  την επαρκή στελέχωση ολων των δομών υγείας των νησιών μας, την ανάκληση της απόφασης  των αναστολών και την αναστολή των σχεδίων  περί συγχώνευσης των δομών υγείας.

 Οι Διοικήσεις των  Συνδικάτων οικοδόμων και των εργαζόμενων στον τουρισμό   αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από 11:00   -15:00, για τους εργαζόμενους  των  κλάδων  στην Ικαρία.  

  Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, σε στήριξη της  κινητοποίησης των εργαζόμενων στην υγεία την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (Πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12:30).

   Διεκδικούμε :

ü    Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ü    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ü    Να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις  για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες,  στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.

ü    Δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.

ü    Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

ü    Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,(και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο), ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.

ü    Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ü    Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ