30/10/21

Όλοι στις Συγκεντρώσεις την Πέμπτη 4 Νοέμβρη Σάμος: 18.00, στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ Ικαρία: 19:00, στον Εύδηλο

Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά

Αποκατάσταση των συνεπειών του σεισμού

Διεκδίκηση δικαιωμάτων στη δουλειά και στη ζωή


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια ζήσατε στο πετσί σας τι σημαίνει να δουλεύεις με εντατικούς ρυθμούς, 10ωρα και 12ωρα, με απλήρωτες υπερωρίες, 48 ώρες τη βδομάδα, απλήρωτες Κυριακές, χωρίς ρεπό, με νυχτερινά και βάρδιες, με αβέβαιο μεροκάματο, 7ήμερα, σπαστά ωράρια, με το μεροκάματο και το μισθό να μην φτάνει ούτε για τα βασικά αφού η ακρίβεια είναι μεγάλη και πολλές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη, αλλά και που ξαφνικά χάσατε τη δουλειά σας, μείνατε χωρίς σπίτι, δεν έχετε λάβει ακόμα επίδομα ενοικίου, ο φάκελός σας καθυστερεί, ρισκάρετε να μένετε σε προβληματικά σπίτια, τα παιδιά σας έμειναν χωρίς σχολείο και κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε όλοι αγωνιστικό παρόν στις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και φορέων σε Σάμο και Ικαρία.

 

Γιατί δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα με τέτοια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης να ζούμε μια τέτοια πραγματικότητα.

 

Δεν δεχόμαστε το νόμο Χατζηδάκη της ΝΔ, που πάτησε σε προηγούμενους αντεργατικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που ήρθε και κομμάτιασε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις ετών, κατήργησε το 8ωρο, κάνει δώρο στους εργοδότες τις απλήρωτες υπερωρίες, κατάργησε την κυριακάτικη αργία σε περισσότερους κλάδους, βάζει χέρι στα καταστατικά των σωματείων, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και την απεργία, φέρνει φακέλωμα των εργαζομένων.

 

Αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, μπορεί να μείνει στα χαρτιά!

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E-FOOD που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη. Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα.

 

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

·     κατάργησή του νόμου εκτρώματος Χατζηδάκη.

·     Αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.  

·     Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

·     Επαναφορά της Κυριακάτικης αργία σε όλους τους κλάδους.

·     Να σταματήσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία.

·     Αποκατάσταση όλων των συνεπειών σου σεισμού με ευθύνη του κράτους (επισκευές κτισμάτων και υποδομών, κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων, διευκόλυνση και επίσπευση των διαδικασιών για τον φάκελο των επισκευών, στελέχωση με μηχανικούς και τεχνίτες της ΔΑΕΦΚ). Αντισεισμική θωράκιση και προστασία.  

Δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα! 4 Νοέμβρη κάνουμε δική μας υπόθεση τη μάχη για τα δικαιώματά μας – προετοιμάζουμε απεργία για το επόμενο διάστημα!

Η Διοίκηση