2/10/21

ΠΑΜΕ: Καταγγελία της επίθεσης της Κυβέρνησης ενάντια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

 


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή από την Κυβέρνηση εναντίον της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 1/10/2021) στην Αθήνα.

Την ώρα που τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι υπηρεσίες για τη ζωή του λαού στενάζουν από ελλείψεις, κενά και υποχρηματοδότηση, η Κυβέρνηση έκανε επίδειξη όλου του οπλοστασίου της ΕΛΑΣ με αύρες (που είχε αγοράσει ο ΣΥΡΙΖΑ), ΜΑΤ και χημικά εναντίον του συλλαλητηρίου δασκάλων και καθηγητών.

Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι το δόγμα της Κυβέρνησης είναι η επιβολή με κάθε μέσο των μέτρων και των πολιτικών που έχουν απορρίψει όλοι οι φορείς της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Μετά την αγωγή της Κεραμέως εναντίον της συλλογικής απόφασης των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών, σήμερα η Κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει ένα ακόμη μάθημα με την βία, τα χημικά και τις αύρες. Η ίδια κυβέρνηση που το καλοκαίρι πέταξε 40.000 παιδιά να γίνουν πελάτες των ιδιωτικών κολλεγίων και δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για να καλύψει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Η βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή της Κυβέρνησης είναι απόδειξη  της χρεοκοπίας των επιχειρημάτων και της πολιτικής τους που έχουν απορριφθεί από τον λαό και στην εκπαίδευση.

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!