2/10/21

«ΟΙ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ» η παιδική web ραδιοφωνική εκπομπή του ΠΑΜΕ


 «ΟΙ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ»  Η ΠΑΙΔΙΚΗ WEB ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η παιδική εκπομπή «Αγριόχηνες» στο web radio του ΠΑΜΕ και πάλι κοντά στους μικρούς μας φίλους, κάθε Σάββατο στις 6.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00πμ

Έτοιμοι να πετάξουμε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών με όσα κουβαλούν στις φτερούγες τους οι «αγριόχηνες μας». Τραγούδια, ήχους, χρώματα, γνώσεις και δεξιότητες, χαλάρωση , κέφι και φαντασία, πολύ φαντασία. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, ιδέες και προσφορά βοήθειας. 

 

Το Σάββατο 2-10-21 θα ακουστεί στις 6 το απόγευμα «Ένας Γάτος μια φορά»  των  Μάγος Κώστας & Γκανάτσιου Γεωργία

Γιατί ένας ξεχωριστός γάτος δυσκολεύεται να βρει φίλους; Γιατί η γατοπαρέα δε θέλει να παίξει μαζί του; Θα καταφέρουν, άραγε στο τέλος, να γίνουν μια συντροφιά; Μια ιστορία για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί και για τον πλούτο που μας χαρίζουν οι διαφορές μας! To παραμύθι συνοδεύεται από τη νέα δισκογραφική δουλειά της Τατιάνας Ζωγράφου.

 

Και την Κυριακή 3-10-21 στις 11 το πρωί,  «Ο Λαίμαργος Τουνελόδρακος» του Ευγένιου Τριβιζά

Στο μακρινό Τρενιντάντ ένας ύπουλος και παμπόνηρος Τουνελόδρακος* που το πελώριο στόμα του μοιάζει με τούνελ, ξεγελάει, παρασύρει και καταπίνει το ένα μετά το άλλο τα τρενάκια της περιοχής, σκορπώντας τον πανικό στους γονείς τους. Όταν ο Τσουφ Τσουφ, το μικρό τρενάκι, γίνεται πέντε χρονών και βγάζει το πέμπτο του βαγόνι,** ένα πανέμορφο βαγόνι στο χρώμα του βύσσινου με ρίγες στο χρώμα της μέντας, αποφασίζει να μπει στο σκοτεινό στόμα του Τουνελόδρακου για να βρει την καλή του φίλη Βαγκόν Λι και τους χαμένους του φίλους, τον Τσαφ Τσαφ, τον Τσιφ Τσιφ, τον Τσιφ Πουφ, τον Πιφ Πιφ, τον Παφ Τσαφ, τον Πουφ Τσουφ, τον Τσαφ Παφ και τον Πουφ Τσιφ. Ακολουθεί ένα θεότρελο πάρτι γενεθλίων στην κοιλιά του Τουνελόδρακου που τον κάνει να μετανιώσει πικρά, αλμυρά και στυφά για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του.

* Τουνελόδρακος: Από το τούνελ και δράκος. Είδος δράκου της συνομοταξίας των τρενοβόρων. Άμα δείτε κανένα στην στην εξοχή, ειδοποιήστε αμέσως το σταθμάρχη. Άμα είσαστε μέσα σε τρένο και δείτε Τουνελόδρακο, τραβήξτε αμέσως το σήμα κινδύνου (προτού αρχίσετε να στριγκλίζετε).
** Τα τρένα στο Τρενιντάντ κάθε χρόνο βγάζουνε ένα καινούριο βαγόνι, όπως τα παιδιά βγάζουνε δοντάκια. Τα αιωνόβια τρένα έχουν εκατό βαγόνια.

 

Για να ακούσετε τις προηγούμενες εκπομπές:

https://pamehellas.gr/category/greek-categories/radiofono/politistikes-ekpompes

για να επικοινωνήσετε με την εκπομπή στείλτε στο: agriochines@gmail.com