4/11/21

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: Δελτίο τύπου για τις 03/11, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας - Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο 4/11, 18.00 στο Εργατικό Κέντρο

Στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας, ο Σύλλογος πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε αναστολή. Τονίζοντας για άλλη μια φορά πως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  που αξιοποιεί την πανδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και όχι οι εργαζόμενοι  στην υγεία.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο γραφείο του τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτή του νομού μας, ο οποίος απουσίαζε. Απευθυνόμενοι οι εργαζόμενοι στην γραμματέα του, της ζήτησαν να διαβιβάσει στον Βουλευτή την αντίδραση μας για τις αναστολές, να μην ψηφίσει στην Βουλή την τροπολογία για την παράταση στις αναστολές και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία τους με δύο τεστ την εβδομάδα, όπως γίνεται και σε άλλους κλάδους. Άλλωστε οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουν πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που αγγίζει το 97%.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου τόνισε και τονίζει πως δεν δεχόμαστε να στοχοποιούνται και να διώκονται συνάδελφοι μας υγειονομικοί λόγο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χωρίς μισθό, ασφάλεια και να μην έχουν το δικαίωμα να εργαστούν οπουδήποτε αλλού       

 

Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της πανδημίας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους, που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την εκτίναξη των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνομένων. Τα νοσοκομεία συνεχώς στενάζουν υπό το βάρος της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιτάξει κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου θα συμμετέχει την Πέμπτη 4-11-2021 στα Πανελλαδικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα και σωματεία και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις 18:00μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ώστε να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοιΧατζηδάκη, Βρούτση, Αχτσόγλου.