3/11/21

Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας - Φούρνων: Κάλεσμα για 4 Νοέμβρη

Εμείς οι συνταξιούχοι Ικαρίας και Φούρνων συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα όλων των εργαζόμενων, απέναντι στην αντεργατική επίθεση, τη λεηλασία του εισοδήματος τους, και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους.

Αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο η ανάγκη για δαυλιά σε συνθήκης υγιεινής και ασφάλειας (Βλέπε τραγικός θάνατος λιμενεργάτη στην Cosco) επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά, τέλος με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ελέγχους στους χώρους δουλείας.

 Σε ότι αναφερόμαστε παρά πάνω, δεν αποτελούν εξαίρεση και οι συνταξιούχοι.     Με τη σκυτάλη που παρέλαβε η Ν.Δ., από το ΣΥΡΙΖΑ ,νόμος Κατρούγκαλου, και επίκαιρο πότισε βάζοντας θέμα για το σύνολο του ασφαλιστικού, και όχι μονό, για την επικουρική ασφάλιση όπως λέει. 

 Με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και τον τζόγο.

Υγεία, τι να πούμε για αυτό, νοσοκομεία και πφυ είναι ξεχαρβαλωμένα, με ένα ακόμα κύμα πανδημίας να βρίσκεται στην πόρτα μας, χειρότερο από τα προηγούμενο, και την ατομική εύθηνη να κυριαρχεί . Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να σωθούν ζωές. Απλά σφυρίζουν αδιάφορα.

 Για όλα αυτά, καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους , αγωνιστικά μαχητικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στον Εύδηλο , ώρα 7μμ.

    

                                                                                                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                                                                                             ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

                                                                                                                   ΤΟ Δ.Σ

                                                                                                                                     

                                                                                                                            03/11/2021