1/11/21

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδομων Καρλοβάσου: Όλοι στην Απεργία και στο Συλλαλητήριο στις 4/11

 


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 4 Νοέμβρη

Συγκέντρωση: 9:00 το πρωί στα Γραφεία του Σωματείου στο Καρλόβασι

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας για την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.

Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε ζήσει τις συνέπειες μιας σειράς αντεργατικών μέτρων.  Η μείωση του μεροκάματου, η διάλυση του 8ωρου και η επιβολή 10ωρης και 12ωρης δουλειάς, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, σε ρεύμα, τρόφιμα, πετρέλαιο κλπ ακόμη και στα οικοδομικά υλικά που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να φτιάξει ούτε ένα κοτέτσι ή πολύ περισσότερο να βάλει ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του ή να επιδιορθώσει το σπίτι του και τις ζημιές από το σεισμό που έγινε πριν ένα χρόνο.

Συνάδελφοι, αυτοί που λόγω κρίσης μας κατέβασαν το μεροκάματο στα 30 και 40 ευρώ, αυτή τη στιγμή που υπάρχει ανοικοδόμηση και πάνε καλά οι δουλειές τους εμάς μας κράτησαν στο γύψο. Δεν έδωσαν καμία αύξηση. Όλα αυτά γιατί οι νόμοι φτιάχνονται για τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.

Εμείς όμως έχουμε πείρα πλέον και καταλαβαίνουμε ότι μόνο με τα χέρια μας και τον αγώνα μας, ενωμένοι μπορούμε να δούμε μια καλύτερη μέρα και να προστατεύσουμε τη ζωή μας, την οικογένειά μας, τα δικαιώματα μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ø Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να αυξηθεί το μεροκάματο. Να δίνεται το μεροκάματο στους ανειδίκευτους , στους βοηθούς και στους τεχνίτες ανάλογα με τις τριετίες των ενσήμων.

Ø Να δοθεί το εποχικό βοήθημα σε όλους τους ανέργους και μη ανέργους οικοδόμους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø Άμεσος καταμερισμός των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους τους οικοδόμους.

Ø Να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη για να τα εργασιακά, που διώκει ποινικά τη συνδικαλιστική δράση και την Απεργία.

Ø Στελέχωση του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου, των αγροτικών ιατρείων με προσωπικό και μηχανήματα.

Ø Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Ø Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό με ευθύνη του κράτους, που εδώ και ένα χρόνο ακριβώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Ø Μέτρα και έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης για όλο το λαό.

Όταν εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει!

Όλοι στον αγώνα - Όλοι στην Απεργία στις 4 Νοέμβρη

Απεργιακή Συγκέντρωση, 9:00 το πρωί στο Σωματείο στο Καρλόβασι

    και στο Συλλαλητήριο , 6:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Η Διοίκηση