3/11/21

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Όλοι στις Συγκεντρώσεις την Πέμπτη 4 Νοέμβρη!

Όλοι στις Συγκεντρώσεις την Πέμπτη 4 Νοέμβρη!

 Σάμος: 18.00, στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

 Ικαρία: 19:00, στον Εύδηλο

Η αντεργατική επίθεση που εντείνεται έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για τη μεγαλοεργοδοσία και ένα περιβάλλον απάνθρωπο για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια. Εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου, κατάργηση αργιών, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μαζί με μισθούς και συντάξεις πείνας, την υπερφορολόγηση και την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι το σκηνικό όπως έχει στηθεί, προκειμένου να διαφυλαχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για τη ζωή του λαού.

Η ακρίβεια κάνει όλα τα παραπάνω χειρότερα και ο λαός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία του, για την παιδεία του, πράγματα που θα έπρεπε, βάσει δυνατοτήτων, σήμερα να παρέχονται δωρεάν και σε υψηλή ποιότητα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να ζούμε μια τέτοια πραγματικότητα.

Παράλληλα μεγαλώνει η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γνωρίζουν ότι μέσα απ’ την οργάνωσή τους οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν πολλά. Γνωρίζουν ότι τα σωματεία και η απεργία είναι το όπλο μας, γι’ αυτό θέλουν να τα χτυπήσουν, να τα βάλουν στο χέρι με κατάργηση ελευθεριών και φακελώματα.

Ο νόμος Χατζηδάκη της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ, πάτησε σε προηγούμενους αντεργατικούς νόμους που έφεραν οι περασμένες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τουΠΑΣΟΚ κλπ. Ο ένας αποτελεί συνέχεια του άλλου, δηλαδή. Αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, μπορεί και πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Επίσης, την ώρα που νομοθετούν εις βάρος μας, δε δίνουν δεκάρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων απ’ τις φυσικές καταστροφές, όπως απ’ τον προ ενός χρόνου σεισμό. Ένας χρόνος υποσχέσεων, ένας χρόνος απραξίας, ένας χρόνος αμέτρητων προβλημάτων και κοροϊδίας. Εξάλλου, το έργο το είχαμε ξαναδεί και είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι μόνο οι εργαζόμενοι και ο λαός με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Έχουμε εμπειρία πια, άλλα έχουμε – όπως είχαμε πάντα – και τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα σωματεία τους. Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και φορέων των νησιών μας, που θα γίνουν σε Σάμο και Ικαρία την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.

Απαιτούμε:

è κατάργησή του νόμου εκτρώματος Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων.

è Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων, χιλιάδες διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες σε κάθε κλάδο.

è Να σταματήσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία. Όχι στην αξιολόγηση, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου.

è Αποκατάσταση όλων των συνεπειών σου σεισμού στα νησιά μας με ευθύνη του κράτους. Αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

 

4 Νοέμβρη κάνουμε δική μας υπόθεση τη μάχη για τα δικαιώματά μας!

Προετοιμάζουμε απεργία για το επόμενο διάστημα!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία


Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας 

Σταμάτης Φιλιππής            Μανώλης Παχυμανώλης