2/11/21

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου: Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις 4 Νοέμβρη σε Σάμο και Ικαρία!

Το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί τα μέλη του στην κινητοποίηση της 4ης Νοεμβρίου που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Σάμου, για να δηλώσουμε όλοι μαζί για μια ακόμα φορά την άρνηση μας στο νόμο Χατζηδάκη. Ένα νόμο που καταστρατηγεί απροκάλυπτα τα δικαιώματα των εργαζομένων, μας οδηγεί σε εργασιακό Μεσαίωνα και σε εργασιακή σκλαβιά. Το νόμο που βάζει ταφόπλακα στην ελεύθερη λειτουργία των σωματείων και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και σκέψεων από τα μέλη των σωματείων. 

 

Το σωματείο μας έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα παραδώσει το μητρώο των μελών του και ότι θα παλέψει για τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών και των γενικών συνελεύσεων μέχρι τέλους. 

 

Την ίδια ώρα, ένας λόγος παραπάνω για το νησί της Σάμου, όπου συνάδελφοι έχασαν τη δουλειά τους μετά το σεισμό, έμειναν χωρίς σπίτι, δεν μπορούν να προχωρήσουν με τις διαδικασίες επισκευής, ενώ τα παιδιά έφυγαν από τα χωριά τους και κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

 

Για όλα τα παραπάνω συνάδελφοι, οφείλουμε από στόμα σε στόμα να καλέσουμε ο ένας τον άλλο να είμαστε παρόντες στις συγκεντρώσεις, να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε:

 

-         Να καταργηθεί τώρα ο νόμος Χατζηδάκη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι

-         Όχι στη 10ωρη και 12ωρη δουλειά και στις απλήρωτες υπερωρίες

-         Παλεύουμε για αυξήσεις μισθών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

-         Ασφάλιση για όλους

-         Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και την απαγόρευση της απεργίας

-         Αποκατάσταση των συνεπειών του σεισμού. Να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφών και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών τους.

 

Όλοι στις κινητοποιήσεις στις 4 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο στις 18:00 για τη Σάμο και στην πλατεία Ευδήλου στις 19:00 για την Ικαριά!!!

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ