2/11/21

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: 03/11 Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας και 4/11 Συλλαλητήριο στο ΕΚΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συναδέλφους σε αναστολή ΤΕΤΑΡΤΗ 03/11/2021 στις 10.00 πμ στην είσοδο του νοσοκομείου. 

Επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική που αξιοποιεί την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και όχι οι εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας και πρόνοιας. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ένταξη στα ΒΑΕ. 

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 06:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. 

 Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της επιδημίας και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων ασθενών.

Αν και η πρόσφατη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας σε Βρετανία και Ολλανδία – όπου είναι πλήρως εμβολιασμένοι το 78% και 83% του ενήλικου πληθυσμού αντίστοιχα – επιβεβαιώνουν ότι ο εμβολιασμός, αν και αναγκαίος, ΔΕΝ αρκεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζει την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική πολιτική της «ατομικής ευθύνης.

Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των εργαζομένων έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν σε αναστολή εργασίας περισσότεροι από 6000 συνάδελφοι, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, αφού δεν μπορούν να εργαστούν πουθενά τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη ομολογούν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται»

Ταυτόχρονα, αξιοποιούν τις αναστολές εργασίας για να προωθήσουν την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας, με την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες, που το Νοσοκομείο μας δεν έχει προχωρήσει ακόμη, καθώς επιταχύνουν τις προαποφασισμένες ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες και εργαστήρια.

Αντί για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, η κυβέρνηση επιμένει στις αναστολές εργασίας και μοιράζει bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 19 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να παραβιάζει ακόμα και το ΠΔ 102/2020 και την ευρωπαϊκή οδηγία 739/2020 για την «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία», όπως είναι και ο SARS-COV-2.

 Μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της επιδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή αλλά η ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αντί να επιβάλλουν στους εργοδότες να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, τους αφήνουν ανενόχλητους να παραβιάζουν ακόμη και τη νομοθεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια, και να απειλούν με απολύσεις όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάζονται.


Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετέχουμε στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στην εργασία τους.

 


 Το Διοικητικό Συμβούλιο