17/11/21

Εργατικό Κέντρο Σάμου - Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Απέναντι στο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής που επέδειξε με υποδειγματικό τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στην προηγούμενη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προτάσσουμε τους λαϊκούς αγώνες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία που ένα χρόνο μετά σύρονται στα δικαστήρια στις 29/11 με πρόσχημα τη «διασπορά του κορονοϊού» επειδή διαδήλωναν στην κινητοποίηση για τον Αλ. Γρηγορόπουλο το 2020, που αποτελούσε συνέχεια της επίδειξης καταστολής και εκφοβισμού που είχε εξαπολύσει στο Πολυτεχνείο, στην απεργία της 26ης Νοέμβρη, αλλά και στη συνέχεια.

Το επιχείρημα της διασποράς της νόσου είναι σκέτη υποκρισία την ώρα που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και των μεγάλων κλινικών, το στοίβαγμα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα ΜΜΜ, στα σχολεία. Αυτά στοιχίζουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους και όχι οι διαδηλώσεις. 

Το εργατικό κίνημα με την πάλη του για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή θα κάνει κουρελόχαρτο το νομικό οπλοστάσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να αθωωθούν όσοι διώκονται, να διαγραφούν τα πρόστιμα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ποινικοποιούν τους αγώνες.

Οι Διοικήσεις