15/11/21

Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Εμπόρων Ικαρίας: Κλείνουμε 16 Νοεμβρίου

Mέτρα στήριξης του εισοδήματος και προστασίας της υγείας μας

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

            Οι μικροί επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ουσιαστικά μετατρέπουν τους επαγγελματίες της εστίασης και άλλων κλάδων σε χωροφύλακες υπό τον φόβο ελέγχων και τσουχτερών προστίμων, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση στη νέα έξαρση της πανδημίας.

          Δεν ανεχόμαστε άλλο το κούνημα του δακτύλου από την Κυβέρνηση, την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Δεν ανεχόμαστε να γινόμαστε  "αποδιοπομπαίοι τράγοι” μιας πολιτικής  που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία από την πανδημία.

          Είναι κοροϊδία και καθαρός  αποπροσανατολισμός η συζήτηση για την εξέλιξη της πανδημίας , να επικεντρώνεται γύρω από τον κλάδο της εστίασης και όχι μόνο, όταν όλος ο κόσμος που κυκλοφορεί  είναι σαν σαρδέλες στοιβαγμένοι στα Μ.Μ.Μ., όταν στα σχολεία τα παιδιά μας κάνουν  μάθημα σε 27άρια 30άρια τμήματα, όταν δεν θωρακίζεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

          Η Κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς αντί να προτάξει την επιστημονική τεκμηριωμένη ενημέρωση του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, αναπαράγει αναποτελεσματικές εκβιαστικές διχαστικές λογικές πίεσης των ανεμβολίαστων, για να "αθωώσει" την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι στην ευθύνη του Κράτους η διασφάλιση δωρεάν μαζικών τεστ για όλο τον πληθυσμό, είτε εμβολιασμένων είτε ανεμβολίαστων.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

          Είμαστε αυτοί που όλους τους μήνες της πανδημίας βιώσαμε τα συνεχόμενα σκωτσέζικα ντους των άνοιξε - κλείσε. Είμαστε αυτοί που σήμερα βιώνουμε στο πετσί μας την ακρίβεια στις πρώτες ύλες, τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Βιώνουμε την ανασφάλεια για το" τι μέλλει γενέσθαι " εξαιτίας της ανεπάρκειας ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1.     Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για επαγγελματίες και συναδέλφους που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

2.     Να σταματήσουν τώρα τα εξοντωτικά πρόστιμα .

3.     Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

4.     Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους  που νοσούν από κορονοϊό  και μπαίνουν σε καραντίνα.

5.     Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

6.     Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

7.     Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

8.     Καμία διακοπή ρεύματος .

9.     Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκων, προστίμων αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους), για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.00 ευρώ.

10.            Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων χρεών σε εφορία, τράπεζες, εισφορές , για τουλάχιστον 6 μήνες.

11.            Θωράκιση τώρα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, σε Μ.Μ.Μ.

     Με βάση το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων, παίρνουμε μέρος στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης την ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και συλλέγουμε από όλους τους συναδέλφους υπογραφές στήριξης, οργανώνοντας παράλληλα  τα επόμενα βήματα της δράσης μας.