1/11/21

Συμπαράσταση στον αγώνα των Εργατών της COSCO

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Σάμου εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για τον αδικοχαμένο εργάτη Δημήτρη Δαγκλή, που  έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν στο κάτεργο της COSCO. Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών συναδέλφων στο λιμάνι του Πειραιά και του σωματείου τους «ΕΝΕΔΕΠ» που δίνει παλικαρίσιο αγώνα για την προστασία της ίδιας τους τη ζωής.

Χθες (31/10) αντιπροσωπεία μελών της Διοίκησης του ΕΚΣ, σωματείων και φορέων της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων συμμετείχαν στη μοτοπορεία και στην κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά και εξέφρασαν την ταξική αλληλεγγύη όλων μας στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών του Πειραιά, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στα αφεντικά της Cosco και την κυβέρνηση.

Ο αγώνας των λιμενεργατών συσπειρωμένων στο σωματείο τους την ΕΝΕΔΕΠ, μας δείχνει στην πράξη πώς "δένεται το ατσάλι". Η εργατική τάξη, έπειτα από την εποποιία των χαλυβουργών πριν λίγα χρόνια, τη διαρκή πάλη των εργατών της ΛΑΡΚΟ, το νικηφόρο αγώνα των διανομέων της e-food, ξαναδείχνει τη δύναμη της κάνοντας πράξη ότι «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά». Απόδειξη για αυτό τα 100αδες φορτηγά πλοία που περιμένουν να ξεφορτώσουν στις προβλήτες του Πειραιά.

Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της Cosco. Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά  των εργαζομένων στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά. Να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας ώστε να επιστρέφουν ασφαλείς στο σπίτι τους και τις οικογένειές τους. Ζητούν 8ωρο και προβλεπόμενη ανάπαυση, μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πόστα, επιπλέον προσωπικό στις βάρδιες. Αυτά δηλαδή που κατάργησε ο νόμος Χατζηδάκη, αλλά και οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στο πρόσωπο του δολοφονημένου εργάτη Δημήτρη Δαγκλή είναι ο αδερφός μας, ο πατέρας μας, ο φίλος μας, ο συνάδελφος μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι μέχρι την τελική νίκη των εργατών.

Συνεχίζουμε με τα συλλαλητήρια σε Σάμο (18.00 Εργατικό Κέντρο, Βαθύ) και Ικαρία

 στις 4 Νοέμβρη (19.00 Εύδηλος).