7/12/21

Εταιρεία απολύει 900 υπαλλήλους με βιντεοκλήση

 


Η Καπιταλιστική Βαρβαρότητα σε ένα βίντεο

 Η βαρβαρότητα αυτού του απάνθρωπου συστήματος που λίγοι κερδίζουν με τον ιδρώτα και τον κόπο των πολλών, αποτυπώνεται σε ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις προηγούμενες μέρες από μια συνάντηση της εργοδοσίας της εταιρίας Better.com (χρηματοπιστωτικός γίγαντας των ΗΠΑ που παρέχει δάνεια μέσω ιντερνετ) με 900 υπαλλήλους.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, αφού αναφέρεται στις προσωπικές του δυσκολίες και την κατάσταση της αγοράς ανακοινώνει

«Εάν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος του ατυχούς γκρουπ που απολύεται. Η εργασία σας εδώ παύει από αυτή την στιγμή»

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία απέλυσε το 15% του προσωπικού της!

Βίντεο (με υπότιτλους στα ελληνικά) https://youtu.be/QI-wCP0okpM

 Αυτή είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Αυτό συμβαίνει σε εκατομμύρια εργαζόμενους, σε γραφεία, εργοστάσια, καταστήματα, πίσω από κλειστές πόρτες με την απειλή της απόλυσης, την βία της ανεργίας να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια αυτών που παράγουν τον πλούτο.

Η διαφορά του συγκεκριμένου περιστατικού είναι η καταγραφή του σε κάμερα και η αξιοποίηση της τεχνολογίας για να προωθηθούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί των εργοδοτών με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Στους σχεδιασμούς και την βία των εργοδοτών απάντηση είναι η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους σε δουλειά, μισθό, Συλλογικές Συμβάσεις.

Στην επίθεση των εργοδοτών, κυβερνήσεων, ΕΕ, απαντάμε με ισχυροποίηση των συνδικάτων για να ξεφορτωθούμε αυτά τα παράσιτα που θεωρούν τους εργάτες αναλώσιμο είδος και απολύουν εκατοντάδες μέσω βιντεοκλήσης.