1/12/21

Σωματεία Ικαρίας: Συνέχιση κινητοποιήσεων για την υγεία


ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ

 Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, δίνουμε συνέχεια (μετά τα συλλαλητήρια, τις απεργιακές συγκεντρώσεις και την παράσταση στο υπουργείο υγείας που έγιναν τους τελευταίους μήνες) στην προσπάθεια διεκδίκησης των συνδικάτων του νησιού για όσα θεωρούμε αναγκαία, ιεραρχώντας ως άμεσα αιτήματα που επιβάλλεται η άμεση ικανοποίηση τους, δηλαδή: την επαρκή στελέχωση όλων των δομών υγείας των νησιών μας, την αναστολή των σχεδίων περί συγχώνευσης των δομών υγείας και την ανάκληση της απόφασης των αναστολών.

  Τα  σωματεία μας για μια ακόμα φορά ενώνουν τη φωνή τους, με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία συνολικά, διεκδικώντας-με βάση το πλαίσιο που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε - μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας. 

 Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, σε στήριξη της  κινητοποίησης των εργαζόμενων στην υγεία την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 (Στις 11:30 π.μ στο Νοσοκομείο).

Διεκδικούμε :

  • Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις  για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες,  στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.
  • Δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.
  • Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.
  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,(και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο), ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

                  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 

ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ  ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ