1/12/21

Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Σάμου: Δελτίο Τύπου - Καταγγελία

Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται πλέον η Ταχυδρομική εξυπηρέτηση στα Καταστήματα των ΕΛ-ΤΑ Ν. Σάμου μετά τις αποφάσεις της Διοίκησης να θέσει σε εφαρμογή το νέο οργανόγραμμα που «έκοψαν & έραψαν» στα μέτρα τους μετά την αποχώρηση με το πρόγραμμα  εθελούσιας εξόδου (10) δέκα μονίμων υπαλλήλων στο Ν. Σάμου!!!!

Και αφού έθεσαν σε εφαρμογή το νέο μοντέλο διανομής με το οποίο πόλεις όπως η Σάμος και το Καρλόβασι εξυπηρετούνται πλέον από ένα και μοναδικό ταχυδρομικό διανομέα με συχνότητα εξυπηρέτησης (1) μία φορά την εβδομάδα σε κάθε γειτονιά, τώρα έρχονται να θέσουν σε εφαρμογή και το νέο μοντέλο ταχυδρομικής εξυπηρέτησης από τη συναλλαγή των Καταστημάτων.

Και εσύ πολίτη της Σάμου και της Ικαρίας, που έχεις επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τις συναλλαγές σου, υπομένοντας στο κρύο και στη βροχή λόγω COVID μέχρι να έρθει η σειρά σου να εξυπηρετηθείς, θα χρειαστεί να αυξήσεις το χρόνο αναμονής σου αφού με τις αποφάσεις της Διοίκησης απολύονται οι υπάλληλοι με σύμβαση έργου, οι γνωστοί «ενοικιαζόμενοι», οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν σε αναπλήρωση των κενών που δημιουργήθηκαν με την εθελούσια.

Και όλοι εσείς οι συνεπείς πολίτες που θέλετε να εξοφλείτε τους λογαριασμούς σας εμπρόθεσμα, για να εισπράττετε και τα bonus που τυχόν δίνουν οι εταιρείες στους καλοπληρωτές (π.χ. ΔΕΗ), μην απορείτε όταν λαμβάνετε τους λογαριασμούς σας ήδη ληγμένους, δεν ευθύνεται ο ταχυδρομικός διανομέας, ένας και μοναδικός έχει μείνει γιατί έτσι έκριναν οι Διευθυντές-manager που μας διοικούν έχοντας μπροστά τους έναν υπολογιστή που τους βγάζει τα «νούμερα» με τα οποία κρίνουν το ταχυδρομικό έργο.

Αυτοί που δεν έχουν ιδέα τι χρώμα έχει η ταχυδρομική τσάντα του διανομέα, σε τι οδικό δίκτυο κινείται ο διανομέας για να ολοκληρώσει το έργο του, σε ποιες περιοχές η διανομή γίνεται με βάση την οδό –αριθμό του παραλήπτη ή με το ονοματεπώνυμο του, έχουν φτιάξει τους πίνακες διανομής σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά!!!

Διαφημίζουν ρομπότ και ψηφιακούς διανομείς, σημεία 24ωρης εξυπηρέτησης αλλά δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα νησιά μας!!!

Δεν γνωρίζουν ότι αν δεν υπήρχε το φιλότιμο των συναδέλφων θα χρειάζονταν να απολογούνται συνεχώς για τις αναρίθμητες καταγγελίες που θα έφθαναν στον Τομέα Εξυπηρέτησης πελατών ΕΛ-ΤΑ!!!

Γιατί δεν μετρήθηκε ο χρόνος του διανομέα που πήγε απόγευμα ή Σάββατο να μοιράσει λογαριασμούς ΔΕΗ στα χωριά για να προλάβει την ημερομηνία λήξης του,  δεν μετρήθηκε ο χρόνος των αγροτικών διανομέων όταν επιστρέφουν απόγευμα από τη διανομή στα Καταστήματα της Ικαρίας και έχουν διανύσει το  άκρως επικίνδυνο ορεινό οδικό δίκτυο του νησιού, δεν μετρήθηκε ο χρόνος των υπαλλήλων   που εξυπηρετούν στη συναλλαγή μόνοι τους το κοινό, σε πόλεις όπου δεν υπάρχει ούτε Κατάστημα τράπεζας και πρέπει να μείνουν μέχρι τις βραδινές ώρες στα Καταστήματα για να φανούν συνεπείς στη διαχείριση που τους έχει ανατεθεί!!!

Και μη τυχόν και τολμήσει να ασθενήσει συνάδελφος και χρειαστεί άδεια ασθένειας ή το παιδί του και χρειαστεί γονική άδεια, δεν υπάρχει αναπλήρωση εκ των ενόντων, πλεονάζουμε στο νομό λέει η Διοίκηση, μετακινήστε υπάλληλο από Σάμο προς Ικαρία ή αντίστροφα αφού οι οικογένειες μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα!!!!

Δυστυχώς άλλα λένε τα «νούμερα»!!!

Ας είχαν τουλάχιστον το ήθος να βγουν με ειλικρίνεια και να ανακοινώσουν ότι αυτό προβλέπει το μοντέλο απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος «στρατηγικός επενδυτής» για να μας βγάλει από τα αδιέξοδα.

Ας είχαν το θάρρος να επισκεφτούν τα νησιά μας, να δουν το ταχυδρομικό έργο στην  πράξη του, να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις του προσωπικού που μπορούν να βελτιώσουν το έργο του και ύστερα να ελέγξουν τους πίνακες με τα «νούμερα» με τα οποία κρινόμαστε!!!

Γιατί και εμείς οι εργαζόμενοι ως «νούμερα» τους κρίνουμε!!!

Με το παρόν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα Καταστήματα του Νομού Σάμου ζητάμε να πάρουν θέση ο Βουλευτής μας κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης, οι Δήμαρχοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων, το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Είμαστε στη διάθεση όλων για πλήρη ενημέρωση και διάλογο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΛΤ. ΒΟΥΔΙΩΤΗΣ.                                                              ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΚΑΝΕΤΗ       

 

 

                                                       ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:

ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΛ-ΤΑ 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΛ-ΤΑ

ΠΟΣΤ ΕΛ-ΤΑ

κ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ

κ. ΠΑΝΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ

κ. ΣΤΑΝΤΖΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

κ. ΛΥΜΠΕΡΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

κ. ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

κ. ΚΑΡΥΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ