22/12/21

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Το "εορταστικό ωράριο" των εργαζομένων - Όχι στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη

Το «εορταστικό» ωράριο των εργαζομένων

Όχι στην εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη


Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, μεταφορείς, κουριερ, εργαζόμενοι στα σουπερ μαρκετ, πωλητές, υπάλληλοι γραφείων,

ήρθε η περίοδος των γιορτών και για εμάς, όπως κάθε χρόνο, αυτό συνεπάγεται υπερωρίες, εντατικοποίηση, εργασία τις Κυριακές για να «τονωθεί» η αγορά. Έτσι, το ωράριό μας μόνο «εορταστικό» δεν είναι και στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε την τήρηση του σταθερού χρόνου εργασίας μας, να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας, τις Κυριακές μας, να παίρνουμε τα ρεπό μας, να λάβουμε το δώρο Χριστουγέννων κανονικά.

Συγκεκριμένα, το Δώρο Χριστουγέννων οφείλει ο εργοδότης μας να το καταθέσει στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς μέχρι τις 21/12, ενώ καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν φρένο σε εκβιασμούς, να μην επιστρέψουν τα δώρα τους.

Κι αυτό το φρένο πρέπει να μπει με μπροστάρη το σωματείο μας γιατί από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη και σε συνδυασμό με παλιότερους αντεργατικούς νόμους, η εργοδοσία έχει πάρει αέρα στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επιχείρηση Jumbo με 4000 εργαζόμενους, που υποχρεώνει με νέο κανονισμό εργασίας 26 σελίδων τους εργαζόμενους να μετακινούνται όπου υπάρχουν ανάγκες ανά την Ελλάδα, να εργάζονται όσο και όποτε θέλει, χωρίς σταθερό εργάσιμο χρόνο, να αποφασίζει τις άδειές τους με βάση της ανάγκες της και να επιβάλλει πρόστιμο ακόμα και το ¼ του μισθού για τον «παραβάτη»-εργαζόμενο!!!

Συνάδελφοι, αυτή η εργασιακή γαλέρα δεν είναι η δουλειά που θέλουμε να έχουμε! Όμως προϋπόθεση για να το σταματήσουμε αυτό είναι η ενημέρωσή μας, να μάθουμε τα δικαιώματά μας, ο συλλογικός κι ο μαζικός μας αγώνας μέσα από το σωματείο μας ώστε να έχουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, σταθερή εργασία.

Καλή δύναμη σε όλους και για οποιαδήποτε καταγγελία, διευκρίνιση ή απορία να απευθυνθούν οι συνάδελφοι στο Σωματείο (6975328979, 6986293958) και στο Εργατικό Κέντρο (2273027561).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ