22/12/21

ΕΚΣ: Για τον αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας - Να πάψουν ΤΩΡΑ οι διώξεις τους!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας καταγγέλλοντας, παράλληλα, την αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της «ENERGEAN» που επιστράτευσε για άλλη μια φορά ΜΑΤ και Αστυνομία για να μπει στο χώρο των εγκαταστάσεων σέρνοντας με μηνύσεις στα δικαστήρια τους εργαζομένους που περιφρουρούν τον αγώνα τους, ενώ έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους αφού τα ΜΑΤ πέταξαν κρότου-λάμψης σε χώρο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

 

Το έργο είναι γνωστό εδώ και καιρό, όπου η εργοδοσία προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία της, πατώντας στο νομικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ με αποκορύφωμα το ν. Χατζηδάκη, προχωράει στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, σε τροποποιήσεις συμβάσεων με δυσμενέστερους όρους για τους εργαζόμενους, σε διαθεσιμότητες, απολύσεις, αλλά και καταστρατηγεί τα πρωτόκολλα ασφάλειας που διέπουν τέτοιου είδους βιομηχανίες, που είναι από τις πιο επικίνδυνες.  

 

Ενάντια σε αυτά παλεύουν οι εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας», την ίδια ώρα όμως αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες, αφού επιστρατεύονται εισαγγελείς, ΜΑΤ, αστυνομία και χημικά για να τους φοβίσουν και να τους τρομοκρατήσουν.

 

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πώς στήνονται οι επιχειρηματικοί παράδεισοι για τους ομίλους και πώς μετράνε τα δικαιώματά μας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη δουλειά με ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και αξιοπρέπεια.

 

Ζητάμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των εργαζομένων και να σταματήσουν οι διώξεις τους.

 

Η Διοίκηση