14/1/22

Μέτρα τώρα για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού! Κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Γενάρη στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ, στις 18.00

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά με την πανδημία, την έξαρση των κρουσμάτων και την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Σάμου η οποία και αποφάσισε να προχωρήσει σε Πανσαμιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 20/01 και ώρα 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο η κυβέρνηση προκλητικά να συνεχίζει να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, να αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα μέσα μεταφοράς κλπ, με αποτέλεσμα τα κρούσματα να εκτοξεύονται και να διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του λαού από τη μια ενώ από την άλλη αφήνει χιλιάδες χωρίς δουλειά και εισόδημα (μουσικοί, εργαζόμενοι στην εστίαση κλπ). Την ίδια στιγμή φορτώνει το κόστος των αναγκαίων μέσων προστασίας και των επαναλαμβανόμενων τεστ στο λαό, ενώ το εμβόλιο από σωτήριο επιστημονικό επίτευγμα το μετατρέπει σε εκβιαστικό μέσο υλοποίησης αντεργατικών στόχων, με αναστολές εργασίας, απολύσεις και πρόστιμα.

 

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο ή φοβισμένο. Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό με τον οργανωμένο αγώνα του για ενίσχυση με κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ασφαλή σχολεία, πανεπιστήμια, συγκοινωνίες και χώρους δουλειάς με μέσα προστασίας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και μαζικό εμβολιασμό.

Καλούμε το λαό του νησιού μας, τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συλλόγους γυναικών, αυτοαπασχολουμένων και όλους τους μαζικούς φορείς του κινήματος σε αποφάσεις και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στη συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού

 

Η Διοίκηση

 

*Στην κινητοποίηση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας