6/1/22

Το ΕΚΣ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις σε Χίο και Λέσβο ενάντια στα νέα στρατόπεδα - φυλακές της Ε.Ε.


 ΚΑΝΕΝΑ HOT SPOT – ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αλληλεγγύη στο λαό της Χίου και της Λέσβου


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό, στα σωματεία και τους φορείς της Χίου και της Λέσβου που έδωσαν αγώνα ενάντια στην αποβίβαση των μηχανημάτων από το πλοίο «Πελαγίτης» για την κατασκευή των νέων υπερδομών – φυλακών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά τους.

Στη Χίο αρχικά και στη Λέσβο στη συνέχεια, δόθηκε μια πρώτη νικηφόρα μάχη αφού το πλοίο δεν έδεσε, με σωματεία, φορείς, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το λαό να κινητοποιούνται στα λιμάνι. Ο αγώνας τους δείχνει ακόμη μια φορά ότι όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του και οργανωθεί για το δίκιο του μπορεί να νικήσει.

Ο αγώνας που δίνουν οι συνάδελφοι σε Χίο και Λέσβο είναι αγώνας συνέπειας και εκφράζει τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νησιωτών να μην γίνουν τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεριζωμένων ανθρώπων, κόντρα στα σχέδια Ε.Ε. και της κυβέρνησης της Ν.Δ., που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας την στήριξη και του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, τους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί το λαό, τα σωματεία και τους φορείς της Σάμου να συνεχίσουν τον αγώνα για να κλείσει το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Ζερβού, στηρίζει το δίκαιο αγώνα όλων των νησιωτών για να μη λειτουργήσει κανένα νέο και να κλείσουν όσα ήδη υπάρχουν.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια της και να μην ξαναεπιχειρήσει να αποβιβάσει μηχανήματα σε Χίο και Λέσβο.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδικούμε,

·   τον απεγκλωβισμός τους για τις χώρες προορισμού τους, να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που τους εγκλωβίζουν.

·  να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

·  να σταματήσουν οι φονικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις.

· να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

Η Διοίκηση