9/1/22

Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας: Να ανοίξουν τα σχολεία με μέτρα ασφαλείας και όχι υπερμετάδοση του ιού


 Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και με το ένα κύμα μετάλλαξης να διαδέχεται το άλλο, η Κυβέρνηση εγκληματικά αδιάφορη, συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της, αποδομώντας την δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Αφού έβγαλε σε αναστολή γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού δεν επάνδρωσε ΜΕΘ, αφού κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο, στοιβάζοντας σαν σακιά τα παιδιά στα τμήματα , αφού δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στον Covid-19 , θέλησε να μας πείσει ότι για όλα φταίει η ατομική ευθύνη του καθενός αλλά και οι ανεμβολίαστοι !

Μετά τις μάσκες αερόστατα, μοιράζει και παραμυθάκια στα σχολεία θέλοντας να μεταφέρει την ευθύνη σε ανήλικα παιδιά, λέγοντάς τους ότι αν αρρωστήσει η μαμά και ο μπαμπάς, ο παππούς και η γιαγιά, θα είναι αυτά οι φταίχτες!

Επίσης τι ακριβώς απέγινε η πολυδιαφημισμένη τηλε”εκπαίδευση” μέσω της WEBEX με την αμερικάνικη εταιρία CISCO; Για ποιους λόγους δεν «εξυπηρετεί» αυτή τη φορά και δεν αναφέρεται καν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας; Mήπως επειδή η οριστική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της 16ης Νοέμβρη για τη διαδικασία της τηλε”εκπαίδευσης” στη χώρα μας αφήνει έκθετη την ηγεσία του υπουργείου και την ίδια τη Ν. Κεραμέως; Για την ιστορία, η Αρχή διαπίστωσε παραβιάσεις της νομοθεσίας σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ αυτών και στη χρήση στη διαβίβαση δεδομένων των χρηστών (μαθητών και εκπαιδευτικών) τα οποία δόθηκαν στην εταιρία για να τα εμπορευτεί όπως επιθυμεί.

Ενώ το Υπουργείο εμμένει στην απόφαση ότι για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να εφαρμόζεται το 50 + 1 των κρουσμάτων , προσθέτοντας αυτή την φορά πως αν υπάρξουν κρούσματα τα self test θα είναι καθημερινά… Επιπλέον, βάσει πάλι των νέων πρωτοκόλλων εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, την έκτη μέρα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο…

Επίσης στο νησί μας, εάν κάποιος γονιός θελήσει να εμβολιάσει το παιδί του (για ηλικίες 5 εώς 11) προς το παρόν δεν διατίθενται εμβόλια.

Τα σχολεία με 50.000+ κρούσματα ημερησίως, αποφάσισαν ότι πρέπει να ανοίξουν. Ναι, ασφαλώς και να ανοίξουν. Αλλά με ποιο μέτρο προστασίας, που να διασφαλίζει την υγεία των παιδιών μας ;

Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Ζητάμε τώρα μέτρα που να εφαρμοστούν από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Δωρεάν self , rapid και μοριακών test για ΟΛΟΥΣ (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κάθε δημοτική ενότητα του νησιού σε καθημερινή βάση, αφού και στις 3 υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων.
 Δωρεάν διάθεση ενισχυμένων μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Να αξιοποιηθούν τα κλειστά δημοτικά σχολεία σε όλο το νησί. Kαμία σκέψη για συγχωνεύσεις τμημάτων.
 Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας.
 Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία καθώς και το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.
 Ασφαλή μέσα μεταφορών.
 Διασφάλιση των αναγκαίων χώρων, για όσους δεν μπορούν να κάνουν «καραντίνα» στα σπίτια που μένουν ή φιλοξενούνται.
 Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας. Επιστροφή στην εργασία τους των υγειονομικών σε αναστολή. Να παρθεί τώρα πίσω οποιοδήποτε μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ