22/2/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 24ωρη Απεργία

 

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – ανωνύμων εταιρειών και της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους

ΟΧΙ στις περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα, τη φοροληστεία και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα, το ρεύμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στις 10:00π.μ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας

► Στελέχωση του Νοσοκομείου και ολων των μονάδων υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

► Να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό οι υπηρεσίες στην καθαριότητα, στην σίτιση, σε τραυματιοφορείς, στην νοσηλευτική υπηρεσία και στην ιατρική.

► Να χορηγηθούν τώρα οι κανονικές άδειες στους εργαζόμενους με προτεραιότητα στα έτη (2017-2018) και στους εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους.

► Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.

► Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

► Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς για το ΤΠΔΥ.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης


Αξιοσημείωτο είναι και στις δύο πρόσφατες περιπτώσεις των νοσοκομείων ΝΠΙΔ, «αξιοποιήθηκαν» δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχου, αποκαλύπτοντας και τον πραγματικό ρόλο της «κοινωνικής δράσης» των καπιταλιστών και των ιδρυμάτων τους.

Για τις συνέπειες της μετατροπής των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, ο γ.γ. της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, είχε δηλώσει σε ημερίδα: «Οι προτάσεις για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα λειτουργούν με τις διοικητικές προδιαγραφές των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ενοποίηση της αγοράς.» ενώ ο πρόεδρος  της Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, στην ίδια ημερίδα, δήλωσε:  «Είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία.  Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση (...) και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων».

Αποκαλυπτικές για τις κυβερνητικούς σχεδιασμούς ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση, για μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο, αφού δήθεν «υπάρχουν νοσοκομεία με υπερπληθώρα προσωπικού (...) κάποια στη Θεσσαλονίκη» και για κατάργηση της μονιμότητας, σύμφωνα με το παράδειγμα των αγγλικών νοσοκομείων, που αποτελούν «καλή ευρωπαϊκή πρακτική, όπου δεν υπάρχει μια μόνιμη θέση προσωπικού και είναι όλοι συμβασιούχοι»!

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των DRG είναι βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, όχι μόνο για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.

Επιβεβαιώνεται επομένως ότι στο νοσοκομείο – επιχείρηση, το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση.

Δεδομένου ότι στο κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού, για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «αποδοτικό» και «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, ώστε να «κλείνει συμφωνίες» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ (που σχεδιάζεται να λειτουργεί  ως ιδιωτική ασφαλιστική) θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται η διαιώνιση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, και ήδη σε δεκάδες νοσοκομεία, είναι σε εξέλιξη, διαγωνισμοί για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες.

Αντί για την κάλυψη των ελλείψεων, παραμένουν κενές δεκάδες χιλιάδες θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από 78220 τον Ιανουάριο 2020 σε 75022 τον Δεκέμβριο 2021).

Συνεχίζεται η αξιοποίηση του εμβολιασμού, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο εκβιασμών και ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ενώ «πυκνώνουν» οι απειλές κυβερνητικών στελεχών για απόλυση χιλιάδων συναδέλφων σε αναστολή εργασίας.

Ταυτόχρονα, επιμένουν να διατηρούν «παγωμένους» τους βασικούς μισθούς μας – ενώ η ακρίβεια «θερίζει» - και αρνούνται την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ σχεδιάζουν περικοπές ή και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος για χιλιάδες εργαζομένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών  συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτηση που  νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

Αντί για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης για να «ανακουφισθούμε» οι λαϊκές οικογένειες από την ακρίβεια και τη φοροληστεία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις.


 

 

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

 

 

 

το Διοικητικό Συμβούλιο