22/2/22

Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας - Φούρνων: Όλοι το Σάββατο 26/2 στην πλατεία Ευδήλου στις 7 μ.μ., για την προστασία και στήριξη των λαϊκών στρωμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
Μετά τα δέκα χρόνια κρίσης και επίθεσης στους εργαζόμενους-συνταξιούχους, με την πανδημία, με τα τραγικά αποτελέσματα της και το δυσοίωνο μέλλον, το δημόσιο σύστημα Υγείας σε πλήρη κατάρρευση, με ελλείψεις προσωπικού, λουκέτο σε νοσοκομεία, κ.α έρχεται η κυβέρνηση κρυφά και μουλωχτά περνά εγκύκλιο που ενεργοποιεί ακόμα μια φορά περικοπές συντάξεων. Για τις οποίες περικοπές πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα όλος ο λαός δοκιμάζεται από νέο κύμα ακρίβειας, χαμηλών μισθών και ανεργίας.

   Εμείς οι συνταξιούχοι στηρίζουμε πάντα κάθε μορφή αγώνα εργαζομένων, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, εκφράζοντας κι εμείς την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης να την παραδώσει σε ιδιώτες, χωρίς εργαζόμενους και δικαιώματα. Επίσης αντλούμε αισιοδοξία από το φωτεινό παράδειγμα των λιμενεργατών της COSCO, μετά τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτόν.

    Οι συνταξιούχοι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα προβλήματα που μας δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις που ρήμαξαν τις συντάξεις μας.    

    Παλεύουμε για την αύξηση των συντάξεων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατάργηση της φοροληστείας. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που γυρνάνε τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης στον προηγούμενο αιώνα.

   Συνεχίζουμε στηρίζοντας ενεργά την πανυγειονομική απεργία στις 23/2.

   Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Ικαρίας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/2 στην πλατεία Ευδήλου στις 7 μ.μ., για την προστασία και στήριξη των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε:

·       Άμεσα μέτρα στήριξης στη δημόσια Υγεία και μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων από τα απανωτά κύματα ακρίβειας.

·        Να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις και να επιστραφούν άμεσα όλα τα παρακρατημένα.