22/2/22

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 25/02, 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ

18:00 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,

την Παρασκευή 25/02/2022, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου δύο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Παλεύουμε ενάντια στην ακρίβεια, για την υγεία μας και το εισόδημά μας.

Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, μπροστά στην οικονομική καταστροφή που μας σέρνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Πρέπει να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο Φ.Π.Α στα υλικά οικοδομών, στα εργαλεία, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια (ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη), γιατί το μεροκάματο μας δεν φτάνει για τις ανάγκες μας. Ο  λαός του νησιού μας με αυτές τις ανατιμήσεις που υπάρχουν έχει φτάσει σε απόγνωση. Δεν πρόκειται να «πέσει» ούτε μια μυστριά λάσπη, παρ’ όλες τις ανάγκες που υπάρχουν μετά τον καταστροφικό σεισμό που έγινε πριν ενάμιση χρόνο χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις.

Δεν πρέπει να μείνουμε στον καναπέ μας, πρέπει να φουλάρουμε τις μηχανές του αγώνα. Να απαιτήσουμε τα υπέρ-αγνώστων ένσημα, γιατί τα χρειάζονται οικοδόμοι που θέλουν λίγα μόνο για να κατοχυρώσουν σύνταξη.

Συνάδελφοι οικοδόμοι πάρτε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται.  Δεν υπάρχουν σωτήρες που θα μας λύσουν τα προβλήματα μας με ένα μαγικό τρόπο. Η μόνη λύση είναι ο δρόμος του αγώνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-       Σ.Σ.Ε. στον κλάδο με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις 

-       Διανομή των υπέρ – αγνώστων ένσημων.

-       Κατάργηση του Φ.Π.Α, στα είδη λαϊκής ανάγκης, στην ενέργεια (καύσιμα, ρεύμα κ.α), στα οικοδομικά υλικά και εργαλεία. Μειώσεις τιμών και στήριξη του λαϊκού εισοδήματος.

-       Στελέχωση του Νοσοκομείου, του Κ.Υ. Καρλοβάσου, του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου, των αγροτικών ιατρείων με προσωπικό και μηχανήματα.

-       Στήριξη όλων των ανέργων. Επίδομα ανεργία στα 600 € σε όλους.

-       Πλήρη αποζημίωση σε όλους τους σεισμοπαθής. Αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια και υποδομές. Μέτρα και έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης για όλο το λαό.

 

Όταν εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25/02/ 22 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στις 18:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ

 

Ετοιμαζόμαστε για την πανελλαδική πανοικοδομική Απεργία στις 16 Μάρτη

Η Διοίκηση