21/2/22

Σωματείο Εργαζ στα Ξενοδοχεία - Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου: Το Σωματείο ξεσηκώνεται για την ακρίβεια, τη δουλειά, την υγεία!

 Παρασκευή 25/02 και ώρα 06.00 μ.μ.

στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ!

Συνάδελφοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και τουρισμό,

Την περίοδο αυτή βιώνουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της ακρίβειας, της εκρηκτικής αύξησης των τιμών σε ρεύμα και πετρέλαιο, ενώ η δημόσια υγεία εκπέμπει σήμα κινδύνου! 

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο καλούμαστε να προσαρμοστούμε ξανά και ξανά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες την ίδια ώρα που πολλοί από εμάς τα τελευταία 2.5 χρόνια ζούμε με 0-500 ευρώ το μήνα στην καλύτερη, ενώ ετοιμαζόμαστε για μία σεζόν γεμάτη εντατικοποίηση όπου με νύχια και με δόντια θα πρέπει να κρατήσουμε την κλαδική μας σύμβαση ενεργή και να μην εργαστούμε με μισθούς πείνας.

Δεν αντέχουμε άλλο!

Δεν ανεχόμαστε την ίδια ώρα που τουριστικοί κι επιχειρηματικοί όμιλοι κολυμπούν μες στο χρήμα, εμείς οι εργαζόμενοι να χάνουμε ολοένα σε μισθούς κι εργατικά δικαιώματα! Να περιμένουμε να φανούν τα ένσημα από το 2021 και τα φετινά των μονομερών για να καταφέρουμε να πάρουμε μόλις 400 ευρώ για τρεις μήνες. Και μέχρι το Μάιο που ανοίγει η σεζόν εμείς πώς θα ζήσουμε;

Ο κλάδος μας τα έχει δει όλα! Αναστολές, πρόγραμμα Συν-εργασία, απλήρωτη εργασία, απλήρωτες Κυριακές, εντατικοποίηση μέχρι και το «συνεργατικό» μοντέλο που λάνσαρε ο νόμος Χατζιδάκη της ΝΔ και απογείωσε πρόσφατα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ για τον κλάδο του επισιτισμού, προτείνοντας ο εργαζόμενος στην εστίαση να ασφαλίζεται με εργόσημο και να ασφαλίζεται με 220 ευρώ για 8ωρη δουλειά! Όσο δηλαδή ασφαλίζεται κάποιος που δουλεύει 4ωρο. Νομιμοποίηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας δηλαδή! Τέτοιο αέρα τους δίνουν διαχρονικά οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

     

Το Διοικητικό Συμβούλιο