4/2/22

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Απολύουν και ξεσπιτώνουν τα αδέρφια μας στη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις πρακτικές της ΕΕ, έστειλε τελεσίγραφο ότι μέχρι μέσα Φλεβάρη απολύει τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και ξεσπιτώνει όσους μένουν με τις οικογένειές τους στον οικισμό! Στόχος τους; Να παραδώσουν τη ΛΑΡΚΟ, από τις πιο σημαντικές εταιρείες ορυκτού πλούτου στη χώρα μας, στα χέρια των ιδιωτών «καθαρή» από εργαζόμενους με δικαιώματα!

Τολμάνε δε, τάζοντας λίγα ψίχουλα για αποζημιώσεις, κοινωφελή προγράμματα εργασίας, ακόμη και για εργαζόμενους άνω των 60 χρόνων που δουλεύουν μια ζωή στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ και «ελπίδα» για επαναπρόσληψη στους νεότερους, να υπονομεύσουν οι κυβερνώντες τον αγώνα των εργαζομένων, που δίνουν παλικαρίσια τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια στο έγκλημα που μεθοδευμένα διαπράττεται!

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου καταδικάζει την πολιτική της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πιστές στην ΕΕ, που ξεπουλάει τον ορυκτό μας πλούτο για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων,  στέκεται στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

- Διασφάλιση της ενιαίας και συνολικής λειτουργίας της εταιρείας.

- Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

- Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα των εργατών!

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ