7/2/22

Το ΕΚΣ εκφράζει αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Cosco

 

  


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στέκεται στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών της Cosco που αγωνίζονται  ξανά -κόντρα σε θεούς και δαίμονες -για την υπογραφή ΣΣΕ, για την ίδια τους τη ζωή .

 

   Είμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να παλεύει για τα δικαιώματά του, με κάθε πρόσφορο μέσο.

  

   Ενώνουμε τη φωνή μας, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για την υπογραφή ΣΣΕ, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

    Η απεργία συνεχίζεται πάρα τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της εργοδοσίας, η οποία στέλνει εκβιαστικά mail στους εργαζόμενους ζητώντας τους το λόγο, γιατί δεν έχουν πάει για δουλειά! Οι απεργοί της Cosco συνεχίζουν να περιφρουρούν την απεργία τους κουρελιάζοντας το όργιο καταστολής από την κυβέρνηση που, κατ’ εντολή της εργοδοσίας, έστειλε αμέτρητες αστυνομικές  και άλλες κατασταλτικές δυνάμεις. Αυτή είναι απόδειξη ότι το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», όταν καλείται να υπερασπίσει τα συμφέροντα που υπηρετεί ,τότε είναι ικανό και γρήγορο.


    Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από το λιμάνι.

 

   Oι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζουν τον αγώνα τους για να κατοχυρώσουν όσα απέσπασαν με τις προηγούμενες μάχες τους και αφορούν την προστασία της υγείας και της ζωής τους στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας:

 

- Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους

 - Eφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ

 - Eπαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους

 - Mόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.