2/3/22

Δελτίο Τύπου για τη Σύσκεψη του ΕΚΣ την 1η Μάρτη: Όλοι στις πικετοφορίες της Επιτροπής Ειρήνης-προετοιμαζόμαστε για νέες κινητοποιήσεις και Απεργία

 


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/3 η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Σάμου με ΔΣ σωματείων, συλλόγων και φορέων του νησιού, όπου συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης και κλιμάκωσης της δράσης, μετά τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, της υγείας και της δουλειάς κόντρα στην ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 

Στη συζήτηση που έγινε, οι συμμετέχοντες, καταδίκασαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, το αιματοκύλισμα και το ξερίζωμα λαών για τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, για το ποιος θα επικρατήσει στην περιοχή για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

 

Τονίστηκε ως επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας μας από αυτόν. Να σταματήσει η συμμετοχή και οι διευκολύνσεις που παρέχει προσφέροντας βάσεις και υποδομές στο ΝΑΤΟ, στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Έτσι θέτει τη χώρα και το λαό μας στόχο απέναντι στη Ρωσία και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, βουτάει ακόμη περισσότερο τα χέρια της στο αίμα και συμβάλει σε νέες οδυνηρότερες και γενικευμένες εξελίξεις. Επίσης έγινε σαφές ότι ο λαός, τα σωματεία και οι φορείς του κινήματος δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, αλλά να δυναμώσουν την διεθνιστική αλληλεγγύη και την πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες.

 

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με περιοδείες, εξορμήσεις παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις το 2ο δεκαήμερο του Μάρτη για την ακρίβεια, τον πόλεμο, την προστασία του εισοδήματος και της υγείας του λαού. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Σωματείων όπως την Απεργία των Οικοδόμων στις 16 Μάρτη. Προετοιμάζουμε τη μάχη για υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας και κορυφώνουμε με Πανελλαδική Απεργία στις αρχές Απρίλη.

 

Τις αμέσως επόμενες μέρες στηρίζουμε και συμμετέχουμε :

Ø  Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 18.00, στις πικετοφορίες που διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης σε Βαθύ (πλατεία Δημαρχείου) και Καρλόβασι (εμπορικό κέντρο «Ερμής»), ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Ø  Κυριακή 6 Μάρτη στις 18.00 στην εκδήλωση του Γυναικείου Συλλόγου Μυτιληνιών Σάμου (μέλος της ΟΓΕ) στο ΚΕΝΕΦ (πίσω από την στάση του λεωφορείου στους Μυτιληνιούς) και την Τρίτη 8 Μάρτη στις 18:00, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου (στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας, στο Βαθύ) για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι φορείς να συνεδριάσουν, να συζητήσουν, να ενημερώσουν και να έρθουν σε επαφή με τα μέλη και τους συναδέλφους κάθε κλάδου. Να κάνουν υπόθεση τους την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα για την επιβίωση του λαού μας από την ακρίβεια, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την αντιπολεμική – αντιϊμπεριαλιστική πάλη.

 

Η Διοίκηση