15/3/22

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Μάρτη 18:30 στην πλατεία Καρλοβάσου

Κάλεσμα του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Μάρτη 18:30 στην πλατεία Καρλοβάσου

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την έναρξη ενός πολέμου που ετοιμαζόταν καιρό με την όξυνση των ανταγωνισμών ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. – Ρωσίας. Ένας πόλεμος που γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλίων τους, κόντρα στα συμφέροντα των λαών.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας και για πιο γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Η Γερμανία ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας 100 δις €, ενώ γίνεται συζήτηση στην ΕΕ για την εξαίρεση των στρατιωτικών δαπανών από τις προβλέψεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή η Κίνα αυξάνει κι εκείνη τις στρατιωτικές της δαπάνες.

Η εμπλοκή της χώρας είναι άμεση και έντονη. Βάζει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους και δημιουργεί τραγικές συνέπειες. Ήδη υπάρχουν απειλές της Ρωσίας σε βάρος της Ελλάδας και η Τουρκική αστική τάξη βγαίνει πιο επιθετικά σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα εδάφη μας έχουν μετατραπεί σε Αμερικανονατοϊκές βάσεις και ορμητήρια πολέμου – για τα οποία πληρώνουμε τεράστια ποσά απ’ την τσέπη μας – με τις υπογραφές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Η ήδη υπαρκτή ακρίβεια, έκανε τεράστιο άλμα προς τα πάνω σε είδη απαραίτητα για να ζήσει η λαϊκή οικογένεια, όπως τα τρόφιμα, τα καύσιμα και το ρεύμα. Το κόστος διαβίωσης έχει γίνει δυσβάσταχτο και χιλιάδες νοικοκυριά, κυριολεκτικά, δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να συναινεί σ’ αυτόν τον πόλεμο και δεν πρέπει να υποστηρίζει καμία απ’ τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ο πόλεμος γίνεται για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας στον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων. Εμείς πρέπει απέναντι σ’ αυτά να βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Δε συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση αυτή.

Καλούμε σωματεία, φορείς, όλο το λαό σε συμπόρευση και οργάνωση του αγώνα συλλογικά και μαζικά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Για να ζουν οι λαοί ειρηνικά, κυρίαρχοι στον τόπο τους, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Είμαστε εναντίον του πολέμου γι’ αυτό διεκδικούμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους:

Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας.

Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου και να αποδεσμευτεί η Ελλάδα απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων απ’ την Ελλάδα.

 

Όλοι την Πέμπτη 17 Μάρτη στις 18:30 στην πλατεία Καρλοβάσου, στην αντιπολεμική συγκέντρωση που οργανώνει το ΕΚΣ, σωματεία και φορείς