31/3/22

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας - Φούρνων: Όλοι στην απεργία της 6ης Απριλίου για τη ζωή που μας αξίζει

Συναδέλφισσες/οι,


  Από το 2012, παρά την έκρηξη της κερδοφορίας σε όλο τον κλάδο, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Ταυτόχρονα η ελαστική απασχόληση έχει παγιωθεί σε όλο τον κλάδο, ενώ οι εργοδότες πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν με το σταθερό ωράριο και τα ρεπό να έχουν πλέον καταργηθεί.

  Τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ, όσο και οι προηγούμενες, δημιούργησαν αυτόν τον μεσαίωνα με τις πολιτικές τους,

έχοντας ως στρατηγική επιλογή την διεύρυνση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την άμεση σύνδεση της ανταγωνιστικότητας με το εισόδημα μας.

  Οι νέοι στον επισιτισμό, έχουν μάθει να δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς ρεπό, με απλήρωτες υπερωρίες. Έχουν μάθει πώς τους όρους εργασίας,               το ωράριό, το μισθό, τις άδειες, όλα αυτά δηλαδή που περιλαμβάνει                   η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα τους διαπραγματεύονται ατομικά με τον εκάστοτε εργοδότη. Οι νέοι του κλάδου δεν έχουν γνωρίσει τι σημαίνει ΣΣΕ, τι σημαίνει δηλαδή οι εργαζόμενοι συλλογικά να διαμορφώνουν τους όρους με τους οποίους θα δουλεύουν και μέσα από το Συνδικάτο τους αυτοί οι όροι να εφαρμόζονται υποχρεωτικά από τον κάθε εργοδότη.

 

  Συναδέλφισσες/οι

 Σήμερα, έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες απώλειες εισοδήματος κι έχοντας σηκώσει στις πλάτες μας τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας,                            η κυβέρνηση με την επιλογή της στενής εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στους εγκληματικούς ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ Ε.Ε, ΝΑΤΟ και Ρωσίας, εντείνει την έκρηξη της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και ενέργεια επιβαρύνοντας επιπλέον το λαό και την εργατική τάξη.

 Την ίδια ώρα όμως που στους εργαζόμενους επιβάλουν την ανέχεια, στους επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζουν πακτωλό εκατομμυρίων μέσω φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων βγαλμένους από τον ιδρώτα και το υστέρημα του λαού.

  

  Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε κάθε εργαζόμενο στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία, ώστε να πάρει θέση στον αγώνα για : Υπογραφή ΣΣΕ  στο ύψος των αναγκών μας - Να μην πληρώσουμε άλλο εμείς και οι οικογένειές μας τις δυσβάσταχτες ανατιμήσεις- Να διεκδικήσουμε να μην ματώσουμε εμείς για τα κέδροι των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη στις 11π.μ στον Εύδηλο για αμοιβές               και όρους εργασίας που θα μας επιτρέψουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Εργαζόμενοι στην εστίαση και ξενοδοχοϋπάλληλοι,

μαζί να κατακτήσουμε τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει!