31/3/22

Σύλλογοι Γυναικών Σάμου (μέλη ΟΓΕ): Όλες στην Πανελλαδική Απεργία Τετάρτη 6 Απρίλη, 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ                                      

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Προοδευτική κίνηση Γυναικών Σάμου,ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Μαραθοκάμπου  και η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Καρλοβάσου σε καλούν να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων  και να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απρίληκαι ώρα 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Παίρνοντας δύναμη από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στην ΛΑΡΚΟ στην COSCO στην E-FOOD, στα Πετρέλαια Καβάλας, στα μπλόκα των αγροτών, σε κάθε χώρο που φούντωσε το προηγούμενο διάστημα η φωτιά της διεκδίκησης. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τα κέρδη ων εκμεταλλευτών μας.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι σε καμιά ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή. Ταυτόχρονα δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν την βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, χωρίς δουλειά,χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς .

Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο  και τσακίζει το εισόδημα μας με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης  και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.

Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε  γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας.

Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά την δική μας αντεπίθεση Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΝΑΤΟ, ΕυρωπαϊκήΈνωση και κυβερνήσεις.

 

Ο αγώνας μας σήμερα έχει αξία για την ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας!!