8/3/22

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στην Ικαρία για την 8η Μαρτίου

 


Συναδέλφισσες/οι

   Το  Δ.Σ  του Σωματείου μας τιμά  την 8η Μάρτη ,την ημέρα που με το αίμα τους οι εργάτριες  στα υφαντουργία της Νέας Υόρκης το 1857,  οι εργάτριες  στο  υφαντουργείο του Ρετσίνα το 1892,ο ι καπνεργάτριες   αγωνίστριες   στην πατρίδα μας αλλά και όλες  οι γυναίκες  σύμβολα της εργατικής τάξης  του χθες  ανοίξανε το δρόμο του αγώνα στις γυναίκες της εργατικής τάξης  του σήμερα ορθώνοντας τότε αλλά και συνεχίζοντας και σήμερα να ορθώνουν  το ανάστημα τους μπροστά στους εκμεταλλευτές τους (οποιουδήποτε γένους) αλλά της  μίας  και μοναδικής εκμεταλλευτικής  τάξης ,της αστικής.  

Τιμάμε  τις  γυναίκες που αρνούνται  να δεχτούν  σαν «κανονικότητα»

Ø    Την εκμετάλλευση και καταλήστευση του  κόπου τους από την εργοδοσία, απομονωμένες  μακριά  από την συλλογικότητα  και την αλληλεγγύη του σωματείου τους, αδύναμες να  διεκδικήσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα!   

Ø    Την αδυναμία να μην μπορούν πλέον να καλύψουν τις βασικές  καθημερινές ανάγκες  και υποχρεώσεις των  ίδιων  και  των  οικογενειών  τους  εξαιτίας  των  «νόμων» της ελεύθερης  αγοράς της Ε.Ε αναγκάζοντας τες  να ζουν σε συνθήκες περασμένου αιώνα.

Ø     Την  χρόνια  και εγκληματική στρατηγική  όλων των εκάστοτε κυβερνήσεων που αφήνουν στην μοίρα του το λαό και τα παιδιά του με διαλυμένο  το Δημόσιο Σύστημα Υγείας,  την Πρόνοια, την Παιδεία και όλες τις  δομές Πολιτικής Προστασίας .

Αρνούμενες  να  «κουραστούν» να παλεύουν και να  «δώσουν»  συγχωροχάρτι  σε όσους μας θεωρούν  «κόστος».

  Να σταλούν τα παιδιά τους και τα παιδιά όλων των λαών  στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να γίνουν  κρέας  στις μηχανές του πολέμου, για τους ανταγωνισμούς των αφεντικών, που γεννούν την προσφυγιά, την φτώχεια, τον θάνατο  «εκκολάπτοντας» το αυγό του φασισμού, παραχαράζοντας την ιστορία ταυτίζοντας τις εργατικές και λαϊκές  εξεγέρσεις  με τις εφόδους και τα εγκλήματα των φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων.

   Η  8η  Μάρτη ανήκει στην εργαζόμενη, την αγρότισσα στην γυναίκα της παραγωγικής τάξης, στην εργατική!

 Εχθρός της ήταν, είναι και θα είναι το βάρβαρο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που όσο δεν ανατρέπεται γεννά τους εξουσιαστές και τους  καταπιεσμένους, την  ανισοτιμία, τις σκοταδιστικές αναχρονιστικές και επικίνδυνες   αντιλήψεις  που αμαυρώνουν τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα της επιστήμης.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ  ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) ,ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΕΥΔΗΛΟΥ (στις 13:00).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ