8/3/22

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: Τιμάμε την 8η Μάρτη - Εκδήλωση Τρίτη 08/03, 18.00 στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας

 Τιμάμε την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Την Τρίτη 08/03/2022 και ώρα 18.00 

στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας, στο Βαθύ

σε εκδήλωση με θέμα: «Με οδηγό τραγούδια και στίχους που ζωντανεύουν τους αγώνες της γυναίκας του χθες και του σήμερα»

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟΙ – ΒΙΑ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία –

Η πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματός μας

Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος  ΟΓΕ) σε καλεί να δυναμώσουμε την αγωνιστική διεκδίκηση για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική, κρατική, την ενδοοικογενειακή βία, τους πολέμους, να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, του εργατικού και λαϊκού μας εισοδήματος από την ακρίβεια.  

Με τη συλλογική μας οργάνωση στο σύλλογο γυναικών, στο σωματείο, στο φορέα του κλάδου μας (ΕΒΕ, αγρότισσες) μπορούμε να  χτίσουμε «δίχτυ ασφαλείας» απέναντι στην πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του «κόστους- οφέλους», με κριτήριο το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που τσακίζει από δέκα μεριές το εισόδημά μας, να χτίσουμε «δίχτυ ασφαλείας» απέναντι στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία που εμπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια και βάζουν την ασφάλεια του λαού μας στο στόχαστρο.

Σήμερα τον 21ο αιώνα της ραγδαίας επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης δε δεχόμαστε να ψηφίζονται νόμοι για την κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας, δε δεχόμαστε στο όνομα της «συμφιλίωσης της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής» που προωθεί η ΕΕ να μας καταδικάζουν σε ωράρια και ζωή λάστιχο για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, δε δεχόμαστε η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, στους λογαριασμούς, στα καύσιμα να τσακίζει το εισόδημά μας, οι φόροι να είναι αβάσταχτοι, δε δεχόμαστε η ενέργεια να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα.

Δε δεχόμαστε στο νησί μας το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας να είναι υποστελεχωμένα και να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες, δε δεχόμαστε να χάνονται άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή δεν υπάρχουν σύγχρονες υποδομές κι εξοπλισμός στα νοσοκομεία, να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναγκαίες διαγνωστικές, γυναικολογικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα υγείας. Δε δεχόμαστε 16 μήνες μετά τον φονικό σεισμό στη Σάμο να μην έχει γίνει κατεδάφιση όλων των επικίνδυνων κτισμάτων και να χρυσοπληρώνουμε δημοτικά τέλη και τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Δε δεχόμαστε τις φεμινιστικές «φωνές» που προτάσσουν ως αιτία διακρίσεων την «κυριαρχία των ανδρών», κρύβοντας έτσι την πολύμορφη βία σε βάρος των γυναικών του μόχθου από την εξουσία των εκμεταλλευτών ανδρών και γυναικών.  Δε δεχόμαστε τη βαρβαρότητα που ζούμε και υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Δε δεχόμαστε τα παιδιά μας-οι φαντάροι να γίνονται κρέας για τα κανόνια των πολέμων τους.

 

Για όλα τα παραπάνω μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας

σε συλλογική δράση και αγώνα!

 

Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας, η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους, τους ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια.