28/4/22

Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου: Κυριακή 1η Μάη 10.00 στο Εργατικό Κέντρο

Κυριακή 1η Μάη - Όλοι στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για την ανάσταση της εργατικής τάξης.

Ακόμα πιο αποφασιστικά:

► Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη βάρβαρη εισβολή των ρώσων, που οι Αμερικανο-Νατοϊκοί ιμπεριαλιστές θέλουν να τον συντηρήσουν και να τον γενικεύσουν. Αγωνιζόμαστε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

► Δεν δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μειώσεις μισθών-συντάξεων και όλων των δικαιωμάτων μας από τη μια, και την αύξηση των τιμών από την άλλη, που ο πόλεμος αποτέλεσε αφορμή γενίκευσης σε όφελος των κερδών της πλουτοκρατίας.

Δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, για στρατιωτικό εξοπλισμό και για αποστολή προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό, που σίγουρα δεν γίνεται για την υπεράσπιση των συνόρων μας. Την ίδια στιγμή πετσοκόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας καθώς και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την χώρα από άκρη σε άκρη σε αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο και ορμητήριο για νέες επεμβάσεις και πολέμους. 

Μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών

   Ο αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες της εργατικής τάξης σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους είναι η μοναδική επιλογή για κάθε εργαζόμενο. Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνα. αυτό μας έδειξαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886, και όλοι οι μετέπειτα αγώνες της εργατικής τάξης.

  Διεκδικούμε, το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό.

Διεκδικούμε μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και όλων των καπιταληστών.