28/4/22

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

 Όλοι στην 24ωρη Απεργία της 1ης Μάη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση.

 Συναδέλφισσες /οι,

  Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά και τους αγωνιστές εργάτες που με αυτοθυσία όρθωσαν το ανάστημα τους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της τάξης μας.

 Τιμούμε αυτούς που παρά τα βασανιστήρια και τις φυλακές έγραψαν με τα δικά τους κόκκινα γράμματα την ιστορία των εργατικών αγώνων για την κατάκτηση του 8ώρου, την απελευθέρωση από την μισθωτή σκλαβιά και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

  Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο                  το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

 

  Για το οργανωμένο ταξικό κίνημα και το σωματείο μας, αποτελεί βασικό καθήκον να μην χαθεί το ουσιαστικό νόημα της Πρωτομαγιάς, όπως επιθυμούν οι αστοί και τα τσιράκια τους ως μια επέτειος και μια απλή αργία. Αντιθέτως είναι απεργία και ένα τρανταχτό παράδειγμα από τις νικηφόρες μάχες του παρελθόντος ενάντια στην καταπίεση της εξουσίας του κεφαλαίου.

  Σταθμό στην πάλη των εργαζομένων, αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά, ενάντια στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα – κοροϊδία, στην προσπάθεια  να δυναμώσει το μέτωπο της διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς, ΣΣΕ και μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του στον λαό.

 

  Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, έχουν μπλέξει την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετατρέποντας την χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και με ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι πολεμικοί σχεδιασμοί αποτελούν συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με πιο άγρια μέσα, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας – Ε.Ε με στόχο την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

 

  Δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Είμαστε με τους λαούς και την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για:

 

Ø  Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και                              με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα,                          με εκστρατευτικό σώμα

Ø  Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

Ø  Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

 

 

  Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, στις αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών μισθών. Κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων και τους νόμους που οδηγούν σε μισθούς πείνας, με εντατικοποίηση της εργασίας να χτυπά πλέον κόκκινο και τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Ενάντια στη πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την υγεία μας, με αποτέλεσμα να μετράμε κάθε χρόνο δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.

  Παίρνουμε παράδειγμα από τις σημαντικές νίκες των εργαζομένων στην Efood, την COSCO, τις μάχες στην ΛΑΡΚΟ και τα πετρέλαια Καβάλας, παρά τις όποιες προσπάθεοες για ποινικοποίηση των αγώνων. Γυρνάμε την πλάτη στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που καλούν σε συμβιβασμό και αποδοχή της κατάστασης που βιώνουμε.

  Η μόνη επιλογή απέναντι σε όλους αυτούς που με την στάση τους τροφοδοτούν με το αίμα των εργατών τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων είναι η οργάνωση στα σωματεία. Η ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα την ειδικότητα, την χώρα καταγωγής και το φύλο. Ο συντονισμός όλων των εργαζομένων από όλους τους κλάδους σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο την ανατροπή, μέχρι                   να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στο πλούτο που παράγουν.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες διεκδικώντας :

ü Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

ü Υπογραφή τοπικών κλαδικών ΣΣΕ σε ξενοδοχεία και επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.

ü Ένταξη των διανομέων στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, αντίστοιχα των μαγείρων, καμαριερων κοκ.

ü Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

ü κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,

ü γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

ü διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

 

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία του Χριστού Ραχών, με προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο στις 11 π.μ.

 

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

26/4/2022