30/4/22

Συνταξιούχοι Ικαρίας-Φούρνων για την 1η Μάη

 


Όλοι και όλες στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, πλατεία Χριστού Ραχών στις 12 μ. με προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο στις 11 π.μ.

 

    Χαιρετίζουμε αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά, μέρα αγώνα και διεκδίκησης όλων των λαών του κόσμου.

  Η ζωή μας σήμερα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, και ο λαός σε οικονομική ασφυξία.

  Συνάδελφοι και φίλοι , εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς που δεν μας επιτρέπουν, ούτε τις στοιχειώδες ανάγκες μας να καλύψουμε, και αυτό το πενιχρό εισόδημα μας το έχουν κατακρεουργήσει, και η επίθεση σταματημό δεν έχει.

  Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, με είδη πρώτης ανάγκης, να έχουν απογειωθεί , οι λογαριασμοί της ΔΕΗ προκαλούν ζαλάδα με πολύ περιορισμένη δυνατότητα να πληρωθούν, κατόρθωμα της κυβέρνησης ΄΄Σύριζα΄΄να βάλει την ενέργεια στο χρηματιστήριο, και ο λαός να αιμορραγεί για τα κέρδη των ΄΄μεγάλων΄΄ . Η δημόσια υγειά παραδομένη άνευ ορών στους ιδιώτες, για την επιδοματική πολιτική τους με ψίχουλα και ελεημοσύνες πιστεύουν πως πρέπει ο λαός να τους ευχαριστεί.Για τα αναδρομικά που έχουν λάβει κάποιοι συνταξιούχοι, καλούνται να επιστρέψουν σχεδόν τα μισά εν είδη φόρου.

  Σαν απάντηση από την κυβέρνηση για τα δεινά του εργαζομένου λαού είναι η δημοσιονομική αδυναμία της χωράς, όμως το ευρωατλαντικό λάβαρο το κρατά ψηλά, και η εμπλοκή της χωράς στον πόλεμο της Ουκρανίαςθεωρείταιυποχρέωση με την αποστολήοπλώνστρατευμάτων με ότι αυτό σημαίνει για τον κίνδυνο της χωράς, η συμμετοχή μας επίσης στη λυκοσυμμαχια του ΝΑΤΟ σημαίνει πως ο λαόςπληρώνειπάνω από 4 δις το χρόνο για τις πολεμικέςανάγκες του ΝΑΤΟ, συν την εμπλοκή της χωράς στον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Φέτος λοιπόν η εργατική Πρωτομαγιά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που την γιορτάζουμε, κάνειακόμα πιο ξεκάθαρη τη διαφοράμεταξύ του κόσμου της  εργατιάς και των αναγκών της, με τον κόσμο του χτες που εκπροσωπούν οι εκμεταλλευτές και οι πολιτικοί υπηρέτες τους.

    Δεν ανεχόμαστε δεν αποδεχόμαστε δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολίτικες σας, δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις σύνταξης, επιστροφή 13-14 σύνταξης, όχι στα επιδόματα πείνας, άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν και αυτά που έχουν κλείσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Ας είναι αυτή η εργατική Πρωτομαγιά ακόμα πιο αγωνιστική ακόμα πιο κόκκινη.

 

ΤΟ Δ.Σ.