29/4/22

Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου: Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση! Όλοι στον Αγώνα!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ

Απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς

10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες,

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!  

Τιμή και δόξα στους νεκρούς της τάξης μας!    

Τιμή και δόξα στους εργάτες του Σικάγο του 1886, στους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του 1936, στους 200 εργάτες κομμουνιστές της Καισαριανής το 1944.

 

Συνάδελφοι,

την 1 ΜΑÏΟΥ τιμάμε αυτούς που πάλεψαν για έναν καλύτερο κόσμο, ενάντια στην εκμετάλλευση, την ακρίβεια , το φασισμό και τον πόλεμο, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Τιμάμε τους αναρίθμητους ήρωες, της εργατικής τάξης που χάραξαν το δρόμο των εργατικών κατακτήσεων! οι αμέτρητες θυσίες των εργατών και εργατριών σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δείχνουν ότι ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τη μισθωτή σκλαβιά είναι ο δρόμος για την απελευθέρωση συνολικά της ανθρωπότητας από τα καπιταλιστικά δεσμά.

 

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, μαζί με τα οικοδομικά σωματεία, χθες 28 Απρίλη, καταφέραμε και υπογράφηκε η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των Οικοδόμων με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα!

Αύξηση 18,3% στο κατώτερο ημερομίσθιο του εργάτη.

Αύξηση 28,4% στο κατώτερο ημερομίσθιο του βοηθού και ειδικευμένου εργάτη.

Αύξηση 38,5% στο κατώτερο ημερομίσθιο του τεχνίτη.

Αύξηση 5% για κάθε τριετία.

 

Η επιτυχία της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ, μετά από αρκετά χρόνια, είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα, των Πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και των οικοδομικών σωματείων μέσα στους χώρους δουλειάς.

Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια των οικοδόμων, που θα αξιοποιηθεί άμεσα και ουσιαστικά, για νέες κατακτήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

 

Συνάδελφοι ο αγώνας των εργατών, είναι η ελπίδα για το σήμερα και το αύριο που έχουμε ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

 

 

Το   Δ.Σ.