29/4/22

Δελτίο Τύπου για τις εκδηλώσεις της 1η Μάη στη Σάμο την Κυριακή 1η Μάη

 


Στον παλμό της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι περιοδείες του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων στους χώρους δουλειάς, σε χονδρεμπορικά, ξενοδοχεία, μεταφορικές, σουπερ μάρκετ, επισιτισμό, στο ΚΥΤ, στη ΔΕΗ κλπ καθώς και σε γειτονιές στις πόλεις και στα χωριά, δίνεται πλατιά η ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η Μάη στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ. Για να φτάσει παντού το μήνυμα της Κόκκινης Εργατικής Πρωτομαγιάς!

 

Καλούμε τους συναδέλφους, όλο το λαό του νησιού μας στις εκδηλώσεις και την απεργιακή συγκέντρωση για να τιμήσουμε τους ήρωες της τάξης μας, όλους όσοι θυσιαστήκαν για το δίκιο και τη ζωή των εργαζομένων. Για να τιμήσουμε τη μέρα σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης και να προτάξουμε τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας ενάντια στον πόλεμο, για να απαλλαγούμε από την ακρίβεια, να έχουμε ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας. Για την απελευθέρωση των λαών και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!


 

Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μάη στη Σάμο

 

-      10πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στην κατάθεση στεφάνων στην μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στους εκτελεσμένους Σαμιώτες και Ικαριώτες στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 

 

-      Στην Πορεία και στη Συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα καθώς και

 

-      Στο Μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του αγώνα

 

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

 

Η Διοίκηση